Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Mora

Hotell Kung Gösta – First Partner Collection ligger flott til for deg som vil oppleve og utforske Dalarnas län. Husk å besøke Zornmuseet, Dalhalla eller Dalahästfabriken i Nusnäs når du bor hos oss.

Jente på museum

Zornmuseet

Midt i sentrum av Mora, ved siden av kirken, ligger Zornmuseet med verdens største samling av verk av kunstneren Anders Zorn (1860-1920). Virtuose vannavbildninger, bilder av folkeliv fra Dalarna, nakenstudier, forseggjorte portretter og skulpturer i tre.

Klokketårn ved Mora kirke. Bilde.

Mora kirkestue

Ved siden av Mora kirke ble Mora kirkestue bygget i 1672 etter en brann som ødela kirkespiren i 1671.

Dalhalla konsertscene. Bilde.

Dalhalla

Den spektakulære konsertarenaen i et gammelt kalksteinsbrudd midt i Rättvik-skogen fascinerer både publikum og artister. Få konsertsteder kan konkurrere med dets storhet og naturskjønnhet. Stedet ble oppdaget nesten ved en tilfeldighet tidlig på 1990-tallet og er i dag en av Europas mektigste og vakreste konsertarenaer. Som en konsertscene oppfattes den som helt unik i verden. Høye, nesten vertikale fjellvegger gir god lyd uten forstyrrende ekko.

Les mer her.

Bilde: Gösta Broberg, Dalhalla.

Dala-hester

Dalahästfabriken i Nusnäs

Landsbyen Nusnäs utenfor Mora er et populært reisemål for de som ønsker å komme tett på Dalahestens opprinnelse. Nils Olsson Dalahästar har produsert Dalahästar siden 1928. Hver hest er håndskåret og får deretter sin karakteristiske maling av erfarne håndverkere.

Besøk produksjonen og følg hver eneste trinn i prosessen. I butikken er det et stort utvalg av Dalahester i forskjellige farger og design, du finner også tresko med kurbit-biter, håndverk fra Dalarna og gaver. Benytt også sjansen til å male din egen Dalahest og prøv å imitere originalens kurbitmønster - eller design din egen moderne Dalahest.

Les mer her.