Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Falun

Velkommen til verdensarvstedet Falun. Byens rike historie og kulturarv, kombinert med naturopplevelser og klassiske attraksjoner, gjør Falun til et interessant og spennende reisemål å utforske. Her finner du kjente landemerker som Falun Gruve og Carl Larsson-gården i Sundborn, gamle velbevarte nabolag i Trebyen Falun, og vakre sykkel- og turstier i gruveområdet som omgir byen.

En flott måte å oppleve Falun på er via vannet. Lei en SUP eller kajakk og padle langs vannveiene for å få et nytt perspektiv på verdensarvbyen. Benytt også anledningen til å ta en kaffepause mens du er her. Flere kafeer serverer verdensarvskake. Perfekt for deg som liker å maksimere sansene når du er ute og reiser.

Hotellets sentrale beliggenhet, kun en kort fem-minutters spasertur fra Falun sentralstasjon, gjør First Hotel Grand til et perfekt utgangspunkt for å utforske Falun og området rundt. Se våre tips om ting å gjøre i Falun nedenfor, eller ta en prat med oss på hotellet hvis du trenger enda mer inspirasjon eller idéer om hva du kan finne på mens du er her.

Carl Larsson-gården

Velkommen til Sveriges mest kjente hjem! Carl Larsson-gården i Sundborn er en ikon innen svensk interiør og familieliv.

I løpet av sommeren arrangeres det flere guidede visninger hver dag. Her får du mer informasjon om det verdensberømte kunstnerparet og deres hektiske liv. Vær oppmerksom på at Carl Larsson-gården kun kan besøkes på guidede turer.

På gården finner du også en butikk med nøye utvalgte mønstre direkte fra huset og området.

Den guidede turen tar ca. 45-50 minutter.

Bilder: Carl Larsson-gården

Fin golfbane på First Hotel Grand Falun. Bilde.

Golf og Velodromen

Vil du ha en spennende sportsopplevelse når du besøker Falun?
Ikke glem at First Hotel Grand i Falun tilbyr gjester gode priser for golf- og velodrompakker.

Golfpakke på Falun-Borlänge Golfklubb
Bestill golfpakke på hotellet med overnatting, og spill på nydelige Falun-Borlänge Golfklubb. Der ligger også Samuelsdal GK, Faluns nærmeste golfbane med 18 hull.

- Velodromen-tilbud
'Velodromen' i Falun er Sveriges eneste innendørs velodrom. Velodromen tilbyr trenings- og utviklingsmuligheter for syklister på alle nivåer. Derfor passer det fint for alle, og du har noe å utfordre deg selv med under vintersesongen.

løpende man

Lugnet

Lunget er rekreasjonsområdet med stor R. Her har du både fine turstier og treningsløyper for skigåing, løpetrening og terrengsykling.

For deg som ønsker å forbedre teknikken din eller få enda mer ut av treningen din, anbefaler vi å kontakte Lugnets Vasaloppcenter.

I området ligger det også treningsstudio, idrettshaller, svømmebasseng og utendørsbasseng om sommeren. Så det er bare til å få på seg treningsklærne og sette i gang.

shopping

Anna & Hjalmar

Den sjarmerende bruktbutikken Anna & Hjalmar i Falun har håndplukkede varer, og er perfekt for deg som liker å handle vintage og miljøvennlig.

Butikken ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Besøk Anna & Hjalmar på Facebook.

sallad

Gott&Reco

På Stora Torget, et steinkast fra hotellet, finner du den helsebevisste og hjemmekoselige kaféen og bakeriet Gott&Reco.

Her er alt glutenfritt og på menyen finner du mange rå og veganske alternativer. I tillegg tilbys det mat og godbiter som passer med Paleo- og LCHF-diettene. Ferske, organiske og naturlige ingredienser, som er bra for deg og miljøet.

Pst … sjekk også ut kakedisken når du først er her!

Falu Gruva

Den verdensarvlistede kobbergruven Falu Gruva er et av Faluns største trekkplaster. Her kan du lære mer om gruvens 1000-årige historie, både over og under bakken, hele året.

Hvis du har tenkt deg ned de 67 meterne under bakken, bør du ta med gode og varme klær. Temperaturen ligger på omtrent fem grader uansett årstid.

Falu Gruva ligger 20 minutter til fots eller fem minutter med bil fra hotellet.

Romme Alpin Ski Center

Romme Alpin

Skisenteret Romme Alpin ligger 30 minutter unna med bil.

Fra de to toppene, der den høyeste bakken er 275 meter, er det 33 nedoverbakker i alle typer forhold man kan tenke seg. Det er også en stor forretning for utleie, en skibutikk og flere spisesteder med variert tilbud.

Samsara Spa

Unn deg selv en herlig massasje i avslappende omgivelsen på Samsara Spa og Falun skjønnhetssalong.

Samsara tilbyr helkroppsmassasje, healing, antistresskurer, voksing, skjønnhetsbehandlinger og mange flere behandlinger.

Samsara ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet.