Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Falun

Velkommen til verdensarvstedet Falun. Byens rike historie og kulturarv, kombinert med naturopplevelser og klassiske attraksjoner, gjør Falun til et interessant og spennende reisemål å utforske. Her finner du kjente landemerker som Falun Gruve og Carl Larsson-gården i Sundborn, gamle velbevarte nabolag i Trebyen Falun, og vakre sykkel- og turstier i gruveområdet som omgir byen.

En flott måte å oppleve Falun på er via vannet. Lei en SUP eller kajakk og padle langs vannveiene for å få et nytt perspektiv på verdensarvbyen. Benytt også anledningen til å ta en kaffepause mens du er her. Flere kafeer serverer verdensarvskake. Perfekt for deg som liker å maksimere sansene når du er ute og reiser.

Hotellets sentrale beliggenhet, kun en kort fem-minutters spasertur fra Falun sentralstasjon, gjør First Hotel Grand til et perfekt utgangspunkt for å utforske Falun og området rundt. Se våre tips om ting å gjøre i Falun nedenfor, eller ta en prat med oss på hotellet hvis du trenger enda mer inspirasjon eller idéer om hva du kan finne på mens du er her.

Carl Larsson-gården

Velkommen til Sveriges mest kjente hjem! Carl Larsson-gården i Sundborn er en ikon innen svensk interiør og familieliv.

I løpet av sommeren arrangeres det flere guidede visninger hver dag. Her får du mer informasjon om det verdensberømte kunstnerparet og deres hektiske liv. Vær oppmerksom på at Carl Larsson-gården kun kan besøkes på guidede turer.

På gården finner du også en butikk med nøye utvalgte mønstre direkte fra huset og området.

Den guidede turen tar ca. 45-50 minutter.

Bilder: Carl Larsson-gården

Falu Gruva

Den verdensarvlistede kobbergruven Falu Gruva er et av Faluns største trekkplaster. Her kan du lære mer om gruvens 1000-årige historie, både over og under bakken, hele året.

Hvis du har tenkt deg ned de 67 meterne under bakken, bør du ta med gode og varme klær. Temperaturen ligger på omtrent fem grader uansett årstid.

Falu Gruva ligger 20 minutter til fots eller fem minutter med bil fra hotellet.

løpende man

Lugnet

Lunget er rekreasjonsområdet med stor R. Her har du både fine turstier og treningsløyper for skigåing, løpetrening og terrengsykling.

For deg som ønsker å forbedre teknikken din eller få enda mer ut av treningen din, anbefaler vi å kontakte Lugnets Vasaloppcenter.

I området ligger det også treningsstudio, idrettshaller, svømmebasseng og utendørsbasseng om sommeren. Så det er bare til å få på seg treningsklærne og sette i gang.

Dala-hester

Dalarnas museum

Oppdag og lær om Faluns og hele Dalarnas historie.

Dalarnas museum blir du ønsket velkommen hjem til forfatteren Selma Lagerlöf, finner utstillinger om byen Falun og verdensarven, dalakunst, en omfattende grafikksamling og mer til.

Fargerike bakverk. Bilde.

Falu Bröd & Patisserie

Hvem kan motstå en virkelig god "fika"? Konditoriet og steinovnsbakeriet Falu Bröd & Patisserie serverer deilige og gode bakverk laget med respekt og kjærlighet. Alt bakes fra bunnen av med gode råvarer.

Her serveres også frokost og lunsj for de som ønsker mer påfyll og energi.

shopping

Anna & Hjalmar

Den sjarmerende bruktbutikken Anna & Hjalmar i Falun har håndplukkede varer, og er perfekt for deg som liker å handle vintage og miljøvennlig.

Butikken ligger bare 10 minutters gange fra hotellet. Besøk Anna & Hjalmar på Facebook.

To menn på sykkeltur i skogen. Bilde.

Oppdag Falun på sykkel

Oppdag Falun på to hjul. Den vakre naturen i Dalarna og verdensarvbyen Falun oppleves best fra sykkelsetet.

Cykel & Längdspecialisten leier ut sykler for alle anledninger, enten du ønsker å utforske Faluns badeplasser, dra ut på mountainbikestier i Lugnet eller kjenne vinden i ansiktet langs landeveiene.

To kvinner i et spa. Bilde.

Lugnet Bad & Relax

Badehuset i Falun tilbyr lek og moro for hele familien, samtidig som de tilbyr velvære, trening, bevegelse og selvfølgelig en herlig avdeling for avslapning. Her er det med andre ord noe for alle.

Avslapningsområdet ligger i den øvre delen av badehuset, hvor du har muligheten til å slappe av skikkelig og hente deg inn igjen for å få ny energi.

Som gjest hos oss på First Hotel Grand får du 15% rabatt på Lugnet spa & relax. Vennligst kontakt hotellet for booking.

En man på en SUP. Bilde.

Lei kajakk, SUP eller sykkel

Få nye perspektiver på verdensarvstedet Falun.

Human by Nature tilbyr både guidede turer og utleie av sit-on-top-kajakker, Stand Up Paddleboards, skøyter og mer, slik at du kan oppleve naturen året rundt - i alle årstider.

Romme Alpin

Skisenteret Romme Alpin ligger 30 minutter unna med bil.

Fra de to toppene, der den høyeste bakken er 275 meter, er det 33 nedoverbakker i alle typer forhold man kan tenke seg. Det er også en stor forretning for utleie, en skibutikk og flere spisesteder med variert tilbud.