Gå til hovedinnhold

Fjord Norge

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Fjord Norge

La deg friste av Vestlandets vakre fjorder, fossefall og fjelltopper! Det er selvsagt ikke bare naturen som lokker i denne regionen, men også den interessante arkitekturen og kulturen. Vi har samlet en rekke høydepunkter som vi håper vil inspirere deg til å legge ut på nye eventyr på Vestlandet.

Høydepunkter du bør få med deg er:

Trollstigen
Trollstigen har status som Nasjonal turistvei og er en av de mest berømte strekningene. Trollstigplatået består av to spektakulære utsiktspunkter der du får oppleve mektig vestnorsk natur med bratte fjellsider og høye fossefall.

Geirangerfjorden
Den dype, blå Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og grønn og frodig vegetasjon. Ta en båttur og se fjordene og fossene, gå turer i vakre omgivelser eller opplev fjorden fra padleperspektiv.

Trolltunga
Trolltunga er en av Norges mest spektakulære fjellformasjoner og ligger 1100 m.o.h. med fantastisk og luftig utsikt. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går over høyfjellet, den tar 10-12 timer (totalt 23 km t/r) og høydeforskjellen er ca. 1000 m.

Preikestolen
Preikestolen ligger seks mil fra Stavanger og er en av Norges største turistmagneter. Den er kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet der den rager 604 meter over den ytre delen av Lysefjorden.

Nordens Venezia

Ålesund er bygget på flere øyer og har sjø og hav på alle kanter. Med sin unike plassering midt mellom fjorder, fjell og hav er byen et perfekt utgangspunkt for en rekke aktiviteter og utflukter.

Ålesunds vakre jugendarkitektur er viden kjent. Mangfoldet av tårn, spir og den vakre utsmykkingen er som hentet fra et eventyr.

På sommeren kan du padle kajakk i Brosundet, fiske i havet eller gå på fjelltur. På vinteren finnes mulighet til skiaktiviteter, både langrenn og alpint. Fra Ålesund er det kort vei til toppturer i Sunnmørsalpene og Strandafjellet.

Fra oljemuseum til cruise på Lysefjorden

Stavangerregionen frister med langstrakte fjorder, høye fjell og hvite strender. Du kan dra på cruise på Lysefjorden eller bli med på sightseeing i området rundt Stavanger.

Som tidligere europeisk kulturhovedstad kan Stavanger skryte av et imponerende mangfoldig kulturliv. Besøk Norsk Oljemuseum, Stavanger kunstmuseum og Norsk hermetikkmuseum eller ta en tur i gamlebyen som har et stort shopping- og restauranttilbud.

En perle ved Hardangerfjorden

Kinsarvik ligger sentralt i indre Hardanger og har fra naturens side alle forutsetninger for å være et knutepunkt. En populær turistveg i Kinsarvik går gjennom Husedalen, der du passerer fossene Tveitafossen, Nyastølfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen. Turen tar ca. 4-5 timer.
Det er mange aktiviteter rundt og i Kinsarvik, for eksempel sjøbad, båtutleie, fisking, gokart, Mikkelparken, turer i skog og fjell og sightseeing med helikopter og sjøfly. Det arrangeres også flere festivaler her, blant annet Blømingsfestivalen, Morellfestivalen og Hardanger musikkfest.

Jul på Vestlandet

Stavangerregionen og Ryfylke har et bredt kulturtilbud, og i førjulstiden er det spesielt mange arrangementer og konserter. Du kan også gå på høsttur til Preikestolen fra 16. oktober til 23. desember. Andre aktiviteter du kan teste er vindsurfing i krystallklart vann, curling- og skøytebane midt i byen, langrennsløyper i fredfull natur eller alpinbakker som gir sug i magen.

I Ålesund bugner det av arrangementer du kan delta på for å komme julestemning! Du kan for eksempel besøke julemarkeder, julekonserter og barneforestillinger med juletema.

Geirangerfjorden

Ålesund

Stavanger

Kinsarvik

Julefeiring på Vestlandet