Gå til hovedinnhold

Den svenske (h)østkysten i oktober

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Den svenske (h)østkysten i oktober

Besøk den svenske østkysten i høst. Opplev spøkelsesvandring på Kalmar Slott, et kritikerrost Michael Jackson-show eller et skikkelig steakhouse.

Vakre oktober med høstkos

Endelig er oktober her, måneden da høsten er mest rik på variasjon. Gule og røde løv pryder trærne, havstormene gir seg og det er tid for rolige søndager på kafe. Oktober er også en måned da hotellene våre på østkysten, fra Oskarshamn til Kristianstad, byr på ekstra mye høstkos.

Bland danseband og spøkelser

Kalmar, Blekinge og Skåne har mye å by på i høst. I Oskarshamn er det uvanlig variert. Her spilles blant annet Allsvensk Ishockey, det bys opp til dans med Sveriges mest populære danseband på Folkets Park og 28. oktober går Kristdala høstmarked av stabelen.

For den som verken har lyst til å snøre på seg danseskoene eller se hockey, finnes det andre utfordrende og nervepirrende muligheter. Her kan vi anbefale spøkelsesvandringen Fasor och illdåd (Skrekk og gru) på Kalmar Slott. Vandringene starter fredag 27. oktober og varer til og med 25. november. Har du aldri sett et spøkelse før, så gjør du det kanskje nå...

Kalmar slott

Foto: Kalmar Slott, Magnus Bremefors

Hvis du ikke er så interessert i spøkelser, er det mye annet å gjøre på slottet, for eksempel å lytte til at antikvitetskjendisen Knut Knutson som 24. oktober forteller om livet sitt. Ta med en av dine egne antikviteter, så er du kanskje en av de heldige som får den vurdert. Hvis du heller vil vite hvordan man skaper et harmonisk hjem, er forelesningen med årets interiørblogger og Feng Shui-konsulent Jannice Wistrand et bra tips. Se alle arrangementer på Kalmar Slott her.

Fra slottet er det gangavstand til First Hotel Witt som gjerne tar vare på deg mens du er i byen. Herfra er det ikke langt til Kalmar domkirke, Gustav Vasa-steinen eller byens andre severdigheter.

Fra gjeddefiske til The King of Pop

I Karlskrona løfter den publikums- og kritikerroste forestillingen Thriller Night – The King of Pop taket 21. oktober med sin hyllest til poplegenden Michael Jackson. Fan eller ikke, du står foran en fantastisk og uforglemmelig kveld.

Hvis du heller vil ha naturnære fiskeopplevelser når du er i Karlskrona, så arrangeres Blekinge gjeddefestival 30. september til 1. oktober. Arrangementet feirer 20-årsjubileum og lokker besøkende fra hele Sverige og resten av Europa. Så ta med deg den beste fiskestangen din og bli med de andre entusiastene på jakt etter fiskelykken.

Når man først er i Karlskrona, bør man kikke innom noen av de interessante utstillingene på Blekinge Museum eller det populære Marinmuseet som faktisk har en ekte ubåt fra den kalde krigens dager.

For den matinteresserte finnes det mange fine gårdsutsalg med egen produksjon av honning, urter og annet godt som du kan besøke i Karlskrona og omegn. Hvis man bor på First Hotel Statt i sentrum av Karlskrona, har man nærhet til det meste.

Kreativitet og inspirerende restaurantmenyer

Hvis du er i Karlshamn med barn, er både Kreativum og Blekinge Exotiska Värld en perfekt måte å tilbringe dagen på. Kreativum er et Science Center for den som er nysgjerrig, med over 150 oppdagelsesstasjoner. I Blekinge Exotiska Värld er det små, søte aper, fugleedderkopper, kongekobraer, egyptiske landskilpadder og mange flere dyr å se.

Child at a Science Center

Fra Karlshamn er det ikke langt til Olofström og The Steakhouse som åpner i oktober og ligger på First Hotel Olofström. The Steakhouse er en restaurant for kjøttelskere. Her serveres en amerikanskinspirert meny med New Strip Steaks til klassiske oksefileter og saftige hamburgere. Hvis du overnatter på hotellet etter restaurantbesøket, er du kanskje så heldig å få et rom med utsikt over den vakre Aniaraparken.

Olofström er også et perfekt utgangspunkt for herlige naturopplevelser med kano i en av de 100 innsjøene eller til fots langs de mange turstiene. Les mer om opplevelser i Olofström her.

A woman kayaking

Sveriges danskeste by

Kristianstad har blitt kalt den mest danske byen i Sverige. I byen, som ble bygd som en festning av den danske kongen Christian IV i år 1614, er det i tillegg til koselige smågater med bra shopping og mye annet gøy å oppdage. Et tips er biosfæreområdet Kristianstad Vattenrike med Naturum Vattenriket som har omvisninger og kafé med lokalprodusert og økologisk mat. Naturum ligger bare fem minutter fra First Hotel Christian IV og togstasjonen, og er et naturlig utgangpunkt for andre utflukter i biosfæreområdet.

Et annet tips er å dra til Tyskarpsgrotten en halvtimes biltur fra Kristianstad. Her brøt folk kalkstein fra 1750 til slutten av 1800-tallet, og her kan du fortsatt oppdage eventyrlige ganger og magiske hvelv 12 meter under jorden. Mystikken i grotten har også trukket til seg filmverdenen og fungert som innspillingssted for både Ronja Røverdatter og tv-serien Snapphanarna.

Kos deg på hotellene våre

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til hotellene våre på den svenske østkysten i høst. Frokost og WiFi er alltid inkludert når du bor hos oss. Og høst eller ikke, er målet vårt at du skal trives uansett hvilken årstid du velger å komme hit.