Gå til hovedinnhold

Ålesund

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Opplev Ålesund – Nordens Venezia

Ålesund ligger på flere øyer og er omgitt av Atlanterhavet. Med sin unike beliggenhet mellom de dype fjordene og høye fjellene, er byen det perfekte utgangspunktet for spennende aktiviteter og opplevelser.

Kajakkpadling i Brosundet

Midt i sentrum av Ålesund kan du sige av sted med kajakk eller padlebrett og oppleve Norges vakreste by fra vannet. Kajakker kan leies ved Brosundet midt i byen.

Vi anbefaler familietur med uteguiden - Den perfekte turen for familier, den uerfarne padleren eller dem som vil ha en annerledes introduksjon til Art Nouveau byen Ålesund. Som gjest på hotellet får du 20 % på denne pakken.

Vandrer du gatelangs i Ålesund gjelder det å se opp. Opp på Fjellstua, opp på fjellene, opp på den vide himmelen og ikke minst – opp på de vakre husfasadene. Arkitekturen i sentrum av Ålesund med sine tårn, spir og fantasifulle ornamenter er et resultat av den katastrofale bybrannen i 1904, hvor byen ble gjenreist i jugendarkitektur.

De historiske bygningene i sentrum rommer i dag spennende kafeer og restauranter, butikker, og gallerier. I tillegg til gode shoppingmuligheter, er det selvsagt mulig å kjøpe fersk fisk ved fiskemarkedet i Skansegata. 

Byfjellet Aksla og Fjellstua

Fra kajakkene i Brosundet ser man helt opp til byens attraksjon nummer én: Fjellstua, byens eldste serveringssted fra 1903 på byfjellet Aksla.

Det er nøyaktig 418 trappetrinn fra Byparken og opp til Fjellstua. Turen opp tar cirka et kvarter, og det er mange muligheter for å sette seg ned på en benk underveis. Du kan for eksempel stoppe på utsiktspunktet «Byrampen», som ligger midt i fjellsiden med panoramautsikt over jugendbyen og Sunnmørsalpene.

Når man kommer opp ser man hele den vakre byen, Godøya, Alnes fyr og helt ut til fuglefjellet på Runde. Vel oppe kan du unne deg en kaffe og is på Fjellstua.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Akvariet ligger ved kysten vest i Ålesund, bare noen minutter med bil fra Ålesund sentrum. I akvariet lærer du mer om livet langs norskekysten og Atlanterhavet, og du finner et stort og spektakulært uteområde med utsikt over havet og de omliggende øyene. I uteområdet er det en egen pingvinpark, en populær vannpark med en gigantisk blekksprutskulptur og en selbukt med et undervannsobservatorium som viser selenes liv på en helt spesiell måte. Ta en titt på de nysgjerrige otrene i innhegningen. Gjennom dagen kan du oppleve mye spennende, for eksempel fôring, et åpent aktivitetsrom for de minste (og for modige voksne!) med krabbefisking, og et grunt basseng der de kan se og ta på livet i havet. I akvariet finner du også en koselig kafé og en suvenirbutikk.

Les mer om Atlanterhavsparken her 

Ålesund

Topptur til Sukkertoppen

På Sukkertoppen får du en fantastisk utsikt over byen og fjellene rundt. Det er cirka 2 km i lett terreng og en stigning fra 50 til 314 meter. Turen tar rundt 1 times gange tur retur, og passer både for barn og voksne. Ta med sekk med litt niste og kaffe, og nyt den vakre utsikten fra toppen.

Fra sentrum av Ålesund kan du kjøre, sykle eller ta bussen til Hessa. Bussruter fra sentrum i Ålesund kan du finne på www.frammr.no. Kryss veien ovenfor skolen, og følg Sukkertoppvegen vestover til du finner skiltet der stien starter, inn til høyre like etter nr. 22. Grusgangen går over i sti og går gjennom et skogholt. Videre følges tydelig sti, Du er vel halvveis når du passerer masta til senderen. En uforglemmelig utsikt venter deg!

Saksa Hjørundfjorden Ålesund

Topptur til Saksa/Hjørundsfjorden

Saksa er blitt en av de mest populære toppturene til fots i hele Hjørundfjorden. Fjellet ligger ved et nes der Hjørundfjorden deler seg, og har tre topper, hvor den nordligste utgjør det høyeste punktet. Fra toppen nyter du noe av områdets flotteste utsikter.

Ta båten til Urke, hvor du kan gå på Saksa, men også Urkeegga og Slogen. Alle meget kjente og attraktive toppturer.

Les mer om Saksa her

First Hotel Atlantica Ålesund

Alnes fyr og Runde fuglefjell

Alnes fyr ligger på fiskeværet Alnes på Godøya, 20 minutter utenfor Ålesund. Fyret åpnet i 1876. En kombinasjon av vakker natur, et flott tilrettelagt fredet kystkulturminne og den spesielle nærheten til havet har gjort Alnes fyr til en turistmagnet. I nærheten ligger utsiktspunktet og den spesielle steinen Johan Skytt.

Runde er internasjonalt kjent for sitt fuglefjell, og øya er et eldorado for naturelskere og fugleglade. Hekkesesongen varer fra februar til august, med mer enn 500 000 fugler som samler seg på øya.

Et besøk på Giske kan også anbefales for å oppleve de flotte sandstrendene og øylandskapet i nærheten. Her kan du avslutte dagen med et friskt bad i fjorden.

Bo på First Hotel Atlantica som ligger i hjertet av Ålesund, rett ved Brosundet med fantastisk utsikt mot fjord og fjell. Et perfekt utgangspunkt for å oppleve byen og området rundt.