Gå til hovedinnhold

Parker i Malmö

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Parker i Malmö

Pildammsparken, Folkets Park, Slottparken og mange flere parker gjør Malmö til en grønn by.

Pakk piknikkurven, ta med venner og familie og nyt livet.

Pildammsparken

Her kan du slentre rundt og se på parkens vakre blomsterarrangementer, samtidig som du kan glede deg over det rike og varierte fuglelivet. Men vær samtidig oppmerksom på alle som er ute og jogger med musikk i ørene. Pildammsparken er den største parken i Malmö og ble anlagt i forkant av den baltiske utstillingen i 1914. Spor fra den tiden finnes fortsatt i den vakre Margaretapaviljongen og “Ekotemplet”.

Folkets Park

Folkets Park i Malmö ble anlagt i 1893 og dette er dermed Sveriges første folkepark. Dette er, og har helt fra starten vært, et populært sted for både Malmöboere og turister. Parken hadde i starten en sterk politisk tilknytning til det sosialdemokratiske partiet og har stått som modell for mange av de andre folkeparkene rundt om i landet. Folkets Park i Malmö er sterkt influert av Tivoli i København, og om sommeren kan man både besøke minibondegården, ri på ponni, se barneteater og oppleve annen underholdning.

Kungsparken

Parken ble åpnet av Kong Oscar II i 1872, noe som gjør Kungsparken til den eldste offentlige parken i Malmö. Designen er hentet fra engelske parker. Restaurantpaviljongen fra 1892 ligger fortsatt på samme sted, men har i våre dager blir omgjort til casino.

Slottsparken

Ved siden av Kungsparken ligger Slottsparken. Da Kungsparken ble designet som promenadepark, ble Slottsparken anlagt med store friarealer som er perfekte til piknik og aktiviteter. Pakk ned en frisbee sammen med vinen og osten, så er ettermiddagen klar. Når du likevel er i parken, kan du også ta en titt på pegasusstatuen av Carl Miles.