Gå til hovedinnhold

Hotellets Historie

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

First Hotel Brommaplans historie

First Hotel Brommaplans historie

I 1954 ble t-banen i Stockholm utvidet til Brommaplan, og med den kom også mange nye muligheter for den nordvestlige delen av Stockholm. Brommaplan ble et attraktivt område. Før t-banen kom, var den eneste offentlige transporten til Bromma å ta Nockeby lettbane gjennom boligområdet Bromma hageby.

På midten av 1950-tallet fikk Bromma baptistmenighet, med sine 160 medlemmer, tillatelse til å utvide på tomten sin. I september 1957 stod Bromma Hotel Annex ferdig som «lillebroren» til Hotel Bromma på den andre siden av t-banestasjonen.


*Artikkel fra mai 1957.

Ved siden av Bromma Hotel Annex ble det også bygd en bank (i dag Restaurant Sorbon), et bakeri (i dag en indisk restaurant) og en kirke (står fortsatt). Pastor Ingvar Laxvik, direktør i Linjeflyg Sven Östling og arkitekt/designer Örjan Lüning ledet prosjektet, og selskapet Resos skulle ta seg av den daglige driften.

I dag står det en rød murbygning på den andre siden av gaten mot Brommaplan. Denne bygningen var også en del av det opprinnelige prosjektet for området fra 1948, og den ble brukt som postkontor. I dag rommer bygningen et meglerfirma og treningssenteret SATS.

Bromma Hotel Annex byttet etterhvert navn til Flyghotellet på grunn av nærheten til Bromma lufthavn. I 2016 ble hotellet en del av First Hotels, og fikk navnet First Hotel Brommaplan. To år senere mottok hotellet utmerkelsen Årets franchisehotell 2018!