Gå til hovedinnhold

Hotellets historie

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Hotell med historie i arbeiderbyen Malmö

First Hotel Jörgen Kock har sine aner i skipsverfts- og industribyen Malmö. Bygningen som hotellet ligger i, tok form p å1960-tallet og ble skapt for å kunne tilby overnatting til arbeiderne ved Kockums Mekaniska Verkstad.

Kockumskranen, som nå er revet, var lenge et velkjent landemerket som var godt synlig i Malmös havn. Kranen var synlig både fra hav og land, og naturligvis også fra arbeiderboligene.

Rommene var opprinnelig utstyrt med en liten kjøkkenkrok, og man kan fortsatt se de gamle skittentøyslukene i hotellets etasjer.

I 1977 ble boligvirksomheten for Kockums avviklet, og bygningen ble gjort om til et rendyrket hotell. Da ble hotellet drevet av den velkjente Sara-kjeden, senere Reso, under navnet Hotell Winn.

20 år senere, i 1997, overtok First Hotels driften, og hotellet fikk navnet till First Hotel Jörgen Kock. Navnet er hentet fra myntmesteren og borgermesteren i Malmö i middelalderen. Jörgen Kock var nær venn med den danske kongen og spilte en viktig rolle i Danmarks samarbeid med Gustav Vasa.

Det er ingen spor etter verken mynt- eller borgermesteren (bortsett fra navnet) eller Gustav Vasa på hotellet, men for den historieinteresserte har byen Malmö mye å by på.

Kilder oppgir at Malmö var en liten kirkeby på 1100-tallet, som lå der Triangeln ligger i dag. På 1200-tallet ble det anlagt en by ved kysten, og denne overtok kirkebyens navn. De eldste bygningene i byen er Sankt Petrikyrkan og Tunnelkomplexet ved Adelgatan, som stammer fra 1200- og 1300-tallet og er vel verdt et besøk.