Gå til hovedinnhold

Å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Lund

Vi gir deg gjerne tips om ting å gjøre i Lund. Les mer nedenfor eller snakk med oss på hotellet.

Kanskje har du lyst til å besøke Lunds domkirke, utforske planter og trær i Botanisk hage, se hvordan folk levde i gamle dager på Kulturen friluftsmuseum, eller ta med familien for en morsom dag på Högevall eventyrbad? Uansett hva du velger, ønsker vi deg hjertelig velkommen til Lund.

En kvinne på sykkel. Bilde.

Oppdag Lund på to hjul

Lund og Skåne oppleves best fra sykkelsetet. Vi samarbeider med Rent a bike, og hos oss kan du leie sykkel uansett om du vil ta deg inn til byen for å besøke Lunds domkirke, markedshallen, ta en kaffe eller om du vil dra ut på lengre oppdagelsesferder i det skånske landskapet.

Du trenger ikke å bo på hotellet for å leie sykkel, og hvis du ikke har egen hjelm, kan du også leie det hos oss. Bestill via lenken nedenfor og hent nøkkelen i resepsjonen.

LEI EN SYKKEL

Lund domkirke. Bilde.

Lunds domkirke

En av Lunds mest kjente og ikoniske attraksjoner er kanskje Lunds domkirke. Med røtter som strekker seg tilbake til 1100-tallet, er katedralen et utmerket eksempel på romansk og gotisk arkitektur, med en imponerende samling hvelv, vakre steinutsmykninger og imponerende spir.

Ikke gå glipp av den astronomiske klokken – en av domkirkens mest verdsatte interiører. Klokken, som ble bygget på 1300-tallet, er et mesterverk som ikke bare viser tiden, men også ulike astronomiske hendelser og har til og med en mekanisk prosesjon av figurer.

Kulturen Friluftsmuseum. Bilde.

Kulturen Friluftsmuseum

Friluftsmuseet Kulturen, som er et av verdens første friluftsmuseer, strekker seg over to kvartaler i sentrum av Lund. Gå inn i husene og opplev hvordan livet var på landet og i byen fra middelalderen til 1930-tallet.

Ta en tur innom dagligvarebutikken Hökeriet rundt hjørnet, der du kan kjøpe gammeldagse varer og se gamle emballasjer på hyllene. Kulturen driver også Tegnérmuseet, dedikert til forfatteren og skalden Esaias Tegnér (1782-1846), det medisinhistoriske museet Livets museum og Kulturens Östarp, der du kan oppleve landbruksmiljøet fra midten av 1800-tallet.

Bilde: Viveca Ohlsson

Lund botaniske hage. Bilde.

Botanisk hage

Midt i sentrum av Lund finner du Botanisk hage (Botaniska Trädgården). Dette er en herlig oase for både avslapning og læring, som dekker et område på åtte hektar. Her finner du planter fra hele verden, både ville og dyrkede arter. Hagens drivhus er delt inn i ni avdelinger med ulike klima og planter fra hele verden.

En mor med et barn under vann. Bilde.

Högevall eventyrbad

Hvis du besøker Lund med familien, kan vi anbefale et besøk til det populære Högevall eventyrbad. Her finner du jungelbad for de minste, stupebrett og eventyrsklier for de tøffe. Hvis du heller vil trene svømming, er det også en 50-meters treningsbasseng og to undervisningsbassenger tilgjengelig.

Skissernas Museum i Lund, Internasjonal hall. Bilde.

Skissernas museum

Skissernas museum kan du oppleve kunstverkene før de ble fullendte kunstverk. Her finner du verdens største samling av skisser og modeller til kjent nasjonal og internasjonal offentlig kunst.

Utforsk samlingen i ulike temaer som Personmonument og portrett, Rommet, Tekstilkunst og Vitenskap og forskning.

Bilde: Åke E:son Lindman

Kokk legger saus på en tallerken. Bilde.

Lunds saluhall

Mellom Botulfsplatsen og Mårtenstorget i hjertet av Lund finner du Lunds saluhall. Et perfekt samlingssted for alle matelskere og gourmander.

Blant saluhallens 20 butikker og restauranter finner du lokale spesialiteter og skånske kvalitetsråvarer. Her er velassorterte disker med kjøtt, fisk, ost og sjokolade, samt spesialforretninger med utvalgte delikatesser, saftige brød og selvfølgelig skånsk sennep.

Lomma strand. Bilde.

Lomma Beach

20 minutter fra hotellet ligger sjarmerende Lomma. Her finner du en stor havn og marina som grenser til en herlig sandstrand.

Familievennlige Lomma Beach (Lomma Norra Badplats) strekker seg langs kysten i flere hundre meter og tilbyr fin hvit sand som går over i myke, gresskledde sanddyner. Det azurblå vannet skaper en slående kontrast med den sandete, utstrakte stranden og minner nesten om fjerne eksotiske steder.

Denne stranden er et populært reisemål om sommeren, spesielt for familier med små barn. Det grunne vannet gjør Lomma strand til et trygt sted for plasking og lek, samtidig som vannet holder seg behagelig varmt.

Bilde: Lomma Kommun