Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Lidköping

Har du lyst på tips til ting du kan gjøre i Lidköping? Når du bor hos oss på Hotell Rådhuset – First Partner Collection er du rett i nærheten av Rörstrand Center med museum, kafé og butikker.

Hvis du liker dyr og natur, kan vi anbefale en tur til fjellet Kinnekulle som ligger en 15 minutters kjøretur fra hotellet.

Porselen fra Rörstrand. Bilde.

Rörstrand Center med butikk, museum og kafé

En kort spasertur fra hotellet ligger Rörstrand Center. Her kan du finne porselen og nordiske designprodukter på Rörstrand Iittala Fiskars Outlet og utforske historien til en av Europas eldste porselensfabrikker – Rörstrand, på Rörstrand Museum.

Museet viser frem gjenstander fra 1700-tallet til i dag. Trenger du å slappe av etter alle inntrykkene, kan du ta en kaffe på Rörstrand Museum Kafé. Her finner du lokalproduserte smørbrød og hjemmelaget brød, salater og smakfulle bakverk.

Photo credit: Robert Dahlberg/Westsweden.com

Läckö slott. Bilde.

Opplev historiens vingeslag på Läckö Slott

Läckö Slott er et av Vest-Sveriges mest besøkte turistattraksjon og ligger omtrent en halvtimes biltur fra Hotell Rådhuset. Slottet ligger på en odde i Värnen, og stammer fra Sveriges stormaktstid. Läckö er åpent for publikum og her arrangeres det utstillinger, konserter og operaforestillinger. 

Cirka 350 meter fra slottet ligger også Naturum og Victoriahuset. Her kan du lære mer om Värnen og skjærgården i området, bo, spis i restauranten og ta guidede båtturer eller padle kajakk på innsjøen.

Photo Credit: Roger Borgelid/Westsweden.com

Utsikt fra Kinnekulle. Bilde.

Naturopplevelser på Kinnekulle

Kinnekulle er en populær turistattraksjon i nærheten av Lidköping. Fjellet ligger ved innsjøen Värnens sørøstlige strand og strekker seg 306 meter over havet.

Ta med deg turskoene når du besøker oss, og gå den 45 km lange turstien rundt fjellet og opplev naturreservatet rundt. Eller gå opp til toppen for å få en fantastisk utsikt over landskapet.

Fra hotellet tar det omtrent 15 minutter med bil for å komme til Kinnekulle.

To torsker svømmer. Bilde.

Vänermuseet

Lær mer om Värnen og Lidköping.

Vänermuseet kan du oppleve spennende kunstutstillinger, utstillinger om bærekraft, Lidköpings historie og dyrelivet i Värnen.