Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

Som en del av Höga Kusten tilbyr Kramfors med omegn muligheter til fantastiske naturopplevelser. First Hotel i Kramfors er et fint utgangspunkt om du vil se og oppleve Höga Kusten-broen, utforske Skuleskogen National Park eller fiske i Ångermanälven. I tillegg kan de som vil oppleve litt historisk sus, ta en kort biltur fra hotellet i Kramfors til Ådalen Monumentet over Skotten i Ådalen 1931.

High Coast Distillery

High Coast Distillery ligger vakkert til langs Ångermanälven. Her har den verdensberømte whiskyen blitt produsert siden 2010.

Bli med på en guidet omvisning, eller ta en kaffe i besøkssenteret, som byr på fantastisk utsikt over elven. Hvert år arrangeres det en stor whiskyfestival med daglige show om våren og sommeren.

Höga kusten

Högakustenbroen

Högakustenbroen er Sveriges lengste hengebro, hele 1800 meter lang, og den krysser Ångermanälven på grensen mellom Härnösand og Kramfors kommune. Det tok fire år å bygge broen, som stod ferdig i 1997. Broen er også en av Sveriges største byggverk, med bropilarer som strekker seg 180 meter over vannet.

Mannaminne

Mannaminne museum ligger midt i Höga kusten og er et friluftsmuseum med mer enn 50 bygninger med temabaserte museer fra forskjellige deler av Europa samt et landbruksmuseum, kunstmuseer, en kinesisk paviljong, T-banevogn, lokomotiv og sporvogner. Den berømte kunstneren Andre Åberg og konen hans begynte å bygge opp denne fantastiske samlingen i 1980.

Bilde fra: malarnasfacktidning.se

Ådalen-31

Ådalen-monumentet er et minnesmerke for det som skjedde i Ådalen i 1931, da militæret åpnet ild mot et demonstrasjonstog, og fem personer ble drept. Skulpturen er designet av kunstneren Lenny Clarhäll og støpt i bronse. Den er 2,6 meter høy og veier tre tonn.

Bilde fra: hogakusten.com