Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Kalmar

I Kalmar har du historie, kultur, naturens ro og spennende arrangementer innen rekkevidde. Kort sagt – det er mye å finne på i Kalmar. Nedenfor finner du noe av det du kan gjøre. Kontakt resepsjonen eller besøk lobbyen for å få flere tips.

KalmarSalen

Vil du bli underholdt i Kalmar? KalmarSalen er det beste stedet for arrangementer.

Her kan du nyte konserter, teaterstykker, musikaler, standup, seminarer og mye mer.

KalmarSalen er også en god arena for konferanser og kongresser.

Kalmar slott

Besøk Kalmar slott. Dette er kanskje en av Kalmars mest utdaterte turistattraksjoner, men den er fortsatt en av de mest populære. Det meste ser ut som det gjorde i 1592. Men slottet er enda eldre. Dette kjente landemerket har faktisk historie helt tilbake til 1100-tallet.

Bli med på spennende spøkelsesturer og guidede turer i fangekjelleren, eller gå en tur og nyt de vakre omgivelsene, med parkene og havet rundt.

Kart

Kalmar läns museum

Kalmar läns museum er en interessant opplevelse for både store og små.

Lær mer om Kalmars historie, bli kjent med illustratøren Jenny Nyström og se fascinerende gjenstander fra regalskipet Kronan, som sank i Østersjøen en sommerdag i 1676.

Hvis du blir sulten mens du er der, anbefaler vi museets prisvinnende restaurant og kafé.

Foto: Kalmar läns museum

glass

Glasriket

Se hvordan bruks- og kunstglass tar form i varmen fra glassovnene. I Glasriket i Småland har man munnblåst glass siden 1742, og tradisjonen lever selv den dag i dag.

Glasriket består av glassverk i kommunene Emmaboda, Lessebo, Nybro og Uppvidinge, og vi anbefaler de som er interessert å ta kjøreturen for å oppleve Glasriket. Benytt samtidig anledningen til å oppleve kultur og naturskatter utenfor glasshyttene mens du er i Småland.

Les mer om Glasriket i Småland her.

ben som dingler fra en bro

Strender i Kalmar

Ta med badetøyet ditt når du drar til Kalmar. Sommerbyen Kalmar har fine badeplasser for både barnefamilier som er klare for action og for de som liker å ta det mer med ro.

Dra ut i naturen i nærheten av Stensö eller Långviken litt utenfor sentrum, eller besøk Kalmarsundsbadet, som ligger to kilometer fra hotellet. Her har du utsikt over slottet og sundet, og man kan bade enten fra den 180 meter lange bryggen eller i den grunne badebukten.

Hvis du vil avslutte shoppingrunden med en dukkert i sjøen, anbefaler vi populære og godt besøkte Kattrumpan, som ligger ved enden av Storgatan.

vindmølle

Öland

Når dere er i Kalmar så er det nesten et must å besøke Öland. Med severdigheter og attraksjoner som Borgholms slottruin, Ölands dyre- og fornøyelsespark og Sollidens slott, kan man fint kose seg en dag på øya.

Hvis du ikke er interessert i hverken dyr eller slott, kan du dra til et av fyrtårnene Långe Erik eller Långe Jan på det nordlige og sørlige neset, gå eller sykle på verdensarvstedet i sørlige Öland eller ta en svømmetur på den milelange sandstranden Böda på den nordlige delen av øya.