Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

First Hotel Millennium har en unik beliggenhet i Oslo sentrum, noe som gjør det til et perfekt utgangspunkt for å besøke og utforske Oslo.

Oslo har mange attraksjoner og severdigheter. Byen er en kulturby med historiske attraksjoner, Opera og gallerier med verdenskunst. Du finner alt fra urbane opplevelser som festivaler, konserter og gode shoppingmuligheter, til alle former for utendørsaktiviteter. Det er noe å gjøre for hele familien når turen går til Oslo.

Se hva mer du kan gjøre i Oslo her!

Kontakt resepsjonen hvis du vil ha flere tips til hva du kan oppleve i Oslo.

Akerhus Festning

Akershus festning

Akershus slott og festing ligger midt i Oslo sentrum. Den er norgeshistoriens viktigste festning, og ble påbegynt av kong Håkon 5 i 1299, og fullført i løpet av 1300-tallet. Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har motstått mange beleiringer gjennom tidene.

Akershus festing er et spennende besøksmål, hvor du kan utforske Oslos historie. Du finner både Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum inne på området. Festningen er også en populær arena for en rekke kulturelle arrangementer, og du finner også en restaurant innenfor murene.

Festningen tilbyr guidede turer for publikum i helgene.

Opplev Oslofjorden med Båtservice Sightseeing

Besøker du Oslo i sommerhalvåret anbefaler vi at du tar en tur på Oslofjorden. Om sommeren er det et yrende liv på og ved Oslofjorden. Med Båtservice Sightseeing kan du oppleve fjorden og bestille alt fra en klassisk guidet sightseeingtur hvor du seiler forbi kjente landemerker som Akershusfestning, Operahuset og Hovedøya, passerer gjennom trange sund, idylliske buker og øyer.

Eller du kan ta Bygdøyfergen fra Rådhuset, over til Dronningen hvor det er avstigning til Vikingskiphuset og Folkemuseet. Båtturene har avgang fra Rådhusbrygge 3, hvor man også kan kjøpe billetter.
Du kan også kjøpe billetter online her.

Les mer om de ulike turene på Oslofjorden her.

Oslo

Gratis guidede turer i Oslo!

Free Tour Oslo tilbyr gratis guidede turer. Oppdag hemmelighetene til hovedstaden i Norge med en gratis guided tur. I ca 90 minutter vil vi utforske hovedattraksjonene i Oslo. Bli med på en tur. Vi lover det vil være spennende!

De guidede turene går hver dag klokken 10:00 og klokken 13:00. På fredager, lørdager og søndager går det ekstra turer klokken 11:00 og klokken 15:00.

Oppmøte utenfor Jernbanetorget, ved Tigeren. Turen avsluttes ved Stortinget.

Se kart her.
Se etter silt ”Free Tour Oslo”

Oslo steet food tilbyr mat fra hele verden!

Oslo Steet Food tilbyr 1800 kvadratmeter med mat fra hele verden. Oslo Street Food holder til i gamle Torggata Bad, som er midt i Oslo Sentrum, kun en kort spasertur fra hotellet. Street food er mat som er kjapp, enkel og billig, og som forteller noe om stedet og kulturen du besøker. Så er du ute etter et kjappt og smakfult måltid, anbefaler vi å legge turen til Oslo street food.

Les mer om Oslo street food her.

Nordisk inspirert mat hos Restaurant Einer

Restaurant Einer ligger i Kvadraturen i Prinsens gate 18, en kort spasertur fra hotellet. Restauranten ligger i et gammelt hus fra 1600-tallet, hvor store lykter lyser opp inngangspartiet.
Restauranten tilbyr nordisk-inspirert mat med vinbar i kjelleren. Du finner både en rikholdig vegetarmeny, i tillegg til menyer fra hav og land.

Les mer om restauranten og bestill bord her.

nærområdet

Sentralen

Rett over gaten for hotellet ligger Sentralen. Sentralen er en av hovedstadens mest levende møteplasser for alle som elsker å gå på konserter, diskutere samfunnets utfordringer eller nyte et skikkelig godt måltid.

Her finner du programoversikt til hva som skjer på Sentralen av konserter og arrangementer.

Sentralen tilbyr også moderne øvings- og produksjonsrom og attraktive møte- og konferanselokaler til utleie. Se oversikt over møterom her, og over konferanselokaler her.

Sentralen har både kafe med godt utvalg av lunsjretter og en restaurant med klassisk norsk hverdagsmat. Les mer om Sentralens mattilbud her.

En kveld på Wallmans med middag og show

Ønsker du en kveld litt utenom det vanlige, anbefaler vi Wallmans hvor du får en utsøkt fireretters meny, servert med et stjernepakket show.
Maten baserer seg på de beste råvarene sesongen har å by på, og artistene leverer et internasjonalt show i verdensklasse.

Denne sesongen har dessuten Wallmans 20 års jubileum, noe både showet, lokalt og maten bærer preg av.

Se oversikt over programmet på Wallmans her.