Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Vesterbro, København

Vesterbro-området strekker seg fra viktige sentrumsattraksjoner som Tivoli-hagene, Ny Carlsberg Glyptotek-museet og Tycho Brahe Planetarium, til det omgjorte Carlsberg-bryggeriets designerdistrikt.

Hjertet av nabolaget inkluderer Kødbyen, byens tidligere slakteridistrikt, som nå huser restauranter, barer og nattklubber.

Ny Carlsberg Glyptotek, København. Bilde.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et museum dedikert til grunnleggerne av Carlsberg-bryggeriene sin private samling og dekker kunsten fra antikken så vel som moderne kunst fram til det 20. århundre.

Museet, som er grunnlagt i 1897, har blitt spesielt kjent for sine samlinger av skulpturer. Gå inn og oppdag en praktfull bygning med en imponerende palmehage som midtpunkt.

Foto: Glyptoteket

Tivoli i København ovenfra. Bilde.

Tivoli-hagene

Tivoli-hagene er en lekeplass for alle aldre og et fortryllende sted som inspirerer verden. Enten du besøker for blomsterhagene, livemusikk eller spennende fornøyelser, vil du uten tvil ha det kjempegøy. Tivoli-hagene ble grunnlagt i 1843 og har blitt både en nasjonal skatt og en internasjonal attraksjon.

Eventyrforfatter Hans Christian Andersen besøkte hagene ved flere anledninger, det samme gjorde Walt Disney, som til og med fant inspirasjon her til sin egen Disney World. Da hagene ble grunnlagt, lå de utenfor byens gamle voller, selv om de i dag har en beliggenhet ved siden av Sentralstasjonen.

Planeter i verdensrommet. Bilde.

Tycho Brahe Planetarium

Ved enden av Københavns fire største innsjøer finner du en iøynefallende moderne bygning som tilbyr en billett til verdensrommet. Et besøk i Københavns Tycho Brahe Planetarium vil sette en stjerneklar glans i øynene til hele familien.

Designet av Knud Munk og innviet i 1989, er planetariet oppkalt etter den danske astronomen Tycho Brahe, og har som mål å både informere og underholde gjennom utstillinger om romreiser samt 3D- og IMAX-filmer.