Gå til hovedinnhold

Sommerferie på Øst- og Sørlandet

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Sommerferie på Øst- og Sørlandet

Norge er vakkert om sommeren og byr på mange spennende aktiviteter for både voksne og barn. Hva med å besøke landets største innsjø på Hamar og en av landets største familieparker på Lillehammer? Eller kanskje legge turen til Kristiansand og oppleve den eksotiske dyreparken?

Opplev Hamar 
Hamar er et perfekt sted for alle som vil ha en aktiv ferie, og tilbyr et vidt spekter av aktiviteter og attraksjoner. Hamar ligger ved Mjøsa, Norges største innsjø. Her kan du seile med Skibladner, som er verdens eldste hjuldamper i drift, og nyte det vakre landskapet rundt Mjøsa.

Domkirkeodden på Hamar ligger Hedmarksmuseet, som er et av Norges største middelaldermuseer. Museet formidler historie fra vikingtiden og frem til i dag. Det har også landets største museumsurtehage med over 400 ulike planter.

Vikingskipet er en moderne flerbrukshall med spennende arkitektur. Her gjennomføres det hvert år mange store messer og kulturarrangementer. Anlegget ble bygd til OL på Lillehammer i 1994, og er blant verdens største skøytehaller.

Opplev Lillehammer 
Lillehammer-regionen tilbyr et bredt spekter av utendørsaktiviteter. Lillehammer og Gudbrandsdalen er et eldorado for barnefamilier, enten dere planlegger sommerferie, miniferie eller helgetur.

Foto: Brox - Visitnorway.com

Ta en tur til Hunderfossen Familiepark, som er blant Norges største i sitt slag. Familieparken har et stort utvalg av aktiviteter og opplevelser for barnefamilier, med hovedfokus på familier med barn i alderen 1–13 år.

Besøk Barnas Gård, som ligger bare noen meter fra Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård kan både små og store kose seg sammen med dyrene. Her har du mulighet til å mate lammene, sprette rundt med geitene eller kjenne varmen fra en kanin i fanget.

Ta turen til Maihaugen, som er et av Norges største museer. Maihaugen er et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Om sommeren er det masse aktiviteter, vandrespill og omvisninger for folk i alle aldre i friluftsmuseet.

Bo på First Hotel Breiseth, med nærhet til alle attraksjoner på Lillehammer.

Opplev Kristiansand 
Kristiansand er Sørlandets største by og absolutt verdt et besøk. Byen har meget at tilby for både familier, par eller for den som reiser alene.

Ta en tur til Dyreparken i Kristiansand, som er åpen hver dag hele året. Ta toget gjennom Hakkebakkeskogen, og hils på Klatremus, Mikkel Rev, Morten Skogmus, Bamsefar og de andre.

En tur til badeland med barna slår aldri feil, og det passer godt for både store og små. Aquarama i Kristiansand er et komplett anlegg med badeland, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall og ulike tilbud innen folkehelse.

Eller hva med å ta en mer kulturell vri og besøke Kilden Teater og Konserthus – det største kulturbygget på Sørlandet – eller kjøre et hundre år gammelt damptog på Setesdalsbanen museumsjernbane?

Sjekk inn på et av våre hoteller, og nyt noen deilige feriedager. Vi serverer deg deilig frokost og rer opp sengen din, slik at du kan bruke tiden til akkurat det du har lyst til!