Gå til hovedinnhold

Sommeren starter i Stockholm

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

SOMMEREN STARTER I STOCKHOLM

Feiring av den svenske nasjonaldagen på Skansen 6. juni, Sveriges hotteste artistene på Gröna Lund og vakre perler midt i byen. Sommeren kan neppe starte bedre enn i Stockholm.

Vakre Stockholm
Mange er enige i at Stockholm er en vakker by. Vannet, arkitekturen og byens stolte innbyggere som gjerne hjelper turister som har gått seg vill, med å finne riktig vei, er faktorer som gjør at du gjerne vil komme tilbake til den kongelige hovedstaden.

Nedenfor gjengir vi noen aktiviteter du bare må få med deg, sammen med noen innsidetips fra personalet på noen av hotellene våre i Stockholm.

Djurgården med museum og Gröna Lund
Sommerkonsertene i fornøyelsesparken Gröna Lund er et sikkert tegn på at sommeren har gjort sitt inntog. Og juni byr på et sterkt startfelt med ingen mindre enn Zara Larsson 1.6, Veronica Maggio 2.6, Tingsek 5.6 og Måns Zelmerlöv 8.6.

Foto: Magnus Glans/Gröna Lund

I tillegg til konserter byr Gröna Lund på fantastiske attraksjoner, dansekvelder, sjokoladehjul og alt annet som hører med til en ekte fornøyelsespark. For den vågale er Ikaros nytt av året. Hva synes du om et fritt fall på 95 meter, i 90 graders vinkel? For den mindre vågale kan vi roe med at den klassiske Nyckelpigan og Tuff-Tuff Tåget fremdeles kjører også denne sesongen. Planlegg besøket, se åpningstidene og konsertkalenderen her.

Fra Gröna Lund er veien kort til Vasamuseet, som er det mest besøkte museet i Skandinavia. Like ved ligger ABBA the Museum, Astrid Lindgrens magiske eventyrverden på Junibacken og friluftsmuseet Skansen. Alle sammen representerer på sin måte Sveriges historie og mangfold.

6. juni blir også Sverige nasjonaldag feiret på Skansen med mye moro for hele familien i løpet av dagen og konsert som sendes på TV fra Solliden om kvelden.

Ikke til forkleinelse for feiringen av nasjonaldagen, museer og fornøyelsesparker, men Djurgården har mye mer å by på. Hvorfor ikke ta en piknik i parken, prøv en tur på hesteryggen eller gå en lang promenadetur rundt øya for å oppleve den flotte naturen. På Visitstockholms nettsted finner du mange andre tips på hva Djurgården har å by på.

Vatten, stan är full av vatten ...
Nettopp slik artisten Robert Broberg en gang sang, er Stockholm virkelig full av vann. Selve byen er bygget på 14 øyer, og vannet er en naturlig del av byarkitekturen. En morsom og annerledes måte å oppleve Stockholm på er å leie en pedalbåt eller kajakk og padle seg gjennom byen.

Foto: Henrik Trygg

Et mindre anstrengende alternativ er å ta en sightseeingtur med Strömma-båtene under broene i Stockholm. Turen tar litt over to timer og viser deg både severdigheter og bygninger fra et nytt perspektiv.

En annen del av Stockholms vann som må oppleves, er skjærgården med sine mer enn 30 000 øyer. Hvis du har dårlig med tid, ligger Vaxholm, Fjäderholmarna, Gustavsberg og Värmdö mindre enn en time med båt fra byen. Hvis du derimot ønsker å oppleve mest mulig av bading fra solfylte klipper, bølger som slår og fascinerende natur, bør du hoppe fra øy til øy med kollektivtrafikken. Et «båtluffarkort» (båtvandringskort) koster 445 kr og gjelder for fem dager.

Shopping – fra second hand til luksusmerker
Som med alle storbyer byr Stockholm på et stort utvalg av butikker av alle slag. Hvis du er interessert i antikviteter, vintage og second hand er Old Touch, Lotta Vintage og de andre butikkene rundt Odenplan en gullgruve. For deg som ikke er redd for å bli stemplet som hipster, finnes det mange trivelige og trendy butikker på Södermalm, særlig i det såkalte SoFo-området.

Hvis du er ute etter suvenirer og håndverk, kan vi anbefale en tur gjennom Gamla Stan. Her ligger butikkene tett i tett og veksler med koselige restauranter og kafeer.

Er du derimot ute etter kjøpesentre og kjedebutikker, har du mye godt i vente. Når du står på toppen av Kungsträdgården, ligger NK, Gallerian og Sveriges største varehus Åhléns City i gangavstand, og imellom ligger de fleste kjede- og merkebutikkene som du kan tenke deg.

Hvis du ønsker å komme deg ut av bykjernen for enda mer shopping, kan vi anbefale Mall of Scandinavia i Solna og kjøpesenter Täby Centrum. Du kan finne flere tips på shopping i Stockholm her.

Tips om favorittsteder, restauranter og annet morsomt
Det er mye man bare «må» oppleve i Stockholm. Moderna Museet, Fotografiska og Stadshuset er steder mange besøkende bare må få med seg. Likeledes er vaktbyttet ved Kungliga slottet, en tur til Drottningholm og Gripsholm slott sikre kort.

Foto: Drottningholm slott

Hvis du foretrekker, eller også ønsker, å opplever andre sider av byen, gir personalet på hotellene våre i Stockholm gjerne råd og tips om restauranter, personlige favorittsteder og andre morsomme muligheter.

Her er noen gode insidertips om ting du ikke bør gå glipp av: Ta en spasertur på høydene i Söder, og nyt utsikten over Riddarfjärden fra Ivar Los-park i Gamla Stan. Bli med på en spøkelsestur – hvis du tør – i Gamla Stan, eller bli med på en litt mindre nervepirrende, men likevel spennende historievandring.

Hvis inntrykkene blir litt for overveldende, er det fint å ta en pause og spise iskrem på Strandvägen for bare å suge inn atmosfæren. Og mens vi er inne på is, finner du trolig den beste i Stockholm på Gelato Scarfó i Bromma, et lite stykke utenfor sentrum, men vel verdt et besøk. Et annet deilig rekreasjonstips er å nyte en kopp kaffe eller et glass rosévin i solen på Mälarpaviljongen.

For deg som er interessert i historie, kan båtturene fra Stadshuset til Birka Vikingastaden på Björkö i Mälaren anbefales på et sterkeste. Birka var en gang vikingenes viktigste handelssentrum, og her finnes en rekonstruert vikinglandsby, et museum og arkeologiske område du kan utforske.

Hvis du liker kjøtt, er det en fordel å reservere bord på AG Restaurant & Bar eller topprestauranten Adam/Albin før sulten begynner å melde seg. Hvis du foretrekker vegetar- og vegansk kost, er Hermans på Fjällgatan et godt alternativ. Hvis du bare ønsker å ta en kaffepause, bør du ta en tur innom den fantastiske Winercaféet, som serverer gastronomiske mesterverk i verdensklasse.

Hvis du har tid og ønsker å ta en tur utenfor sentrum, er Ekerö et fint utfluktsmål. Her kan du ta en forfriskende dukkert i Den blå lagunen eller besøke Äppelfabriken med kafé og frukt- og bærpresseri.

Bo sentralt i Stockholm
First Hotels tilbyr hele tre hoteller i Stockholm og i rimelig avstand fra byen. Uansett om du ønsker å bo i nærheten av Stockholm Centralstation, eller et steinkast fra Bromma lufthavn, er vi sikker på at du finner et hotell som passer til dine behov. Og skulle du ta en stopp i Eskilstuna på vei til eller fra hovedstaden, har vi hotell her også.

Vi vil oppmuntre deg til å nyte Stockholm i sommer med konserter og attraksjoner på Gröna Lund, feiring av nasjonaldagen på Skansen, shopping, opplevelser i skjærgården og alt det andre hovedstaden kan by på.

Håper vi får se deg på et av hotellene våre.