Gå til hovedinnhold

Sensommer på Jylland

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Sensommer på Jylland

Det er ikke noe vakrere enn Jylland på sensommeren. På denne tiden kan det fortsatt være varmt og lyset fantastisk. Man kan rusle rundt i Latinerkvarteret i Aarhus, oppleve Aalborg fra sjøen eller utforske noen av Koldings vakre og fascinerende museer.

Aarhus – Europeisk kulturhovedstad 2017
2017 er et helt spesielt år: I år er nemlig Aarhus europeisk kulturhovedstad. I løpet av 2017 feirer vi derfor de «folkelige» tradisjonene, der vi kan glede oss over alt det nye kulturen kan by på innen kunst, teater, dans, musikk, litteratur og håndverkkunnskap innen gastronomi, arkitektur og design.

Midt i Århus finner du vakre First Hotel Atlantic, som med sin fantastiske beliggenhet ligger i hjertet av alt som skjer når Aarhus og omegn forvandles til en sydende og pulserende smeltedigel.

Les mer om Aarhus 2017 her.

Se Aalborg fra vannet
Aalborg har gjennomgått litt av en forvandling de siste årene, og nå kan du oppleve byens splitter nye havnefront fra vannet. Hopp på en av de miljøvennlige, solcelledrevne GoBoats, nyt en herlig piknik om bord med venner eller familie og se selv hvorfor Aalborg kalles «Nordens lille Paris».

Museer
Jylland er full av fantastiske, interessante og lærerike museer, som ARoS i Aarhus, hvor du kan nyte den spektakulære utsikten fra den berømte regnbuen i øverste etasje. I utkanten av Aarhus finner du også Moesgaard Museum, som i anledning av at Aarhus er europeisk kulturhovedstad, har enda flere fantastiske og spennende utstillinger, hvor du blant annet kan gå i vikingenes fotspor.

I Aalborg kan du oppleve KUNSTEN: Museumsbygningen ble tegnet av den verdensberømte finske arkitekten Alvar Aalto, samt Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël. Den er også den eneste museumsbygningen utenfor Finland som Aalto har tegnet. Museet byr på mange forskjellige faste, samt flere sesongbestemte, utstillinger av både danske og utenlandske kunstnere.

I Kolding holder de heller ikke tilbake. Her kan du for eksempel besøke Koldinghus, som dateres tilbake til tidlig på 1200-tallet. Her kan du utforske det gamle middelalderslottet eller oppleve spennende utstillinger.

Til slutt må du ikke gå glipp av Trapholt – et museum for moderne kunst og design som ligger i en vakker park med utsikt over Kolding Fjord og har skiftende utstillinger med kunst, design og kunsthåndverk. Her finner du også en helt unik samling av dansk møbeldesign.

Moro i sommerlandene – og Legoland
Hvis du reiser med barn, må dere ikke gå glipp av noen fantastiske opplevelser i de store fornøyelsesparkene. I Fårup Sommerland, Nordjyllands beste fornøyelsespark, er det garantert mange morsomme opplevelser for både store og små. Og i Djurs Sommerland kan man prøve denne sesongens store nyhet – nemlig «Dragekongen», som er Europas raskeste og lengste berg- og dalbane.

Og selvfølgelig er det obligatorisk å besøke Legoland, som er vanskelig å ikke forelske seg i. First Hotel Kolding ligger bare en 35-minutters kjøretur fra alle de klossete opplevelsene.

Vi har tre vakre hoteller i Aarhus, Aalborg og Kolding. Dermed er du nær alle severdighetene, de beste restaurantene og alle de andre kjente og morsomme attraksjonene. På First Hotel Atlantic, First Hotel Aalborg og First Hotel Kolding får du dessuten gratis Wi-Fi, komfortable senger og en atmosfære og stemning som gjør oppholdet ditt på Jylland komplett.

Velkommen til sensommeren på Jylland.

Koldinghus

Vannkanten i Aalborg

KUNSTEN - Museet for moderne kunst i Aalborg

Bekken i midten av Aarhus

Legoland