Gå til hovedinnhold

Eventyr i Odense

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Eventyr i Odense

Odense! H.C. Andersens fødeby og Fyns ”hovedstad”. Her finner du hyggelige gågater, massevis av museer og aktiviteter, Odense Zoo, flotte grønne områder til avslapping og rekreasjon og mye mer. Odense er en fantastisk by med store opplevelser i vente for både store og små.

I hjertet av Odense finner du også et av Danmarks vakreste hoteller, First Hotel Grand. Hotellet fra 1897 oser av stemning, og det er umulig ikke å merke historiens vingesus. Med sin beliggenhet midt i sentrum er hotellet det perfekte utgangspunktet for alle de eventyrlige opplevelsene som Odense byr på.

H.C. Andersen
I den gamle bydelen i Odense ligger museet H.C. Andersens Hus. Huset åpnet i 1908 som museum for dikterens liv og virke og er dermed et av verdens eldste diktermuseer. Her kan man reise tilbake i tiden og dykke ned i det som var med på å forme eventyrdikterens liv og hans mange berømte eventyr.

Like ved siden av finner du Fyrtøjet, et kulturhus for barn, der H.C. Andersens eventyr formidles gjennom lek, fortelling, teater og billedkunst. Hele huset inspirerer til lek og er fylt med muligheter for barn og voksne.

Den Fynske Landsby
På friluftsmuseet Den Fynske Landsby kan du og familien se hvordan en fynsk landsby kunne ha sett ut på H.C. Andersens tid på 1800-tallet. Museet består av en rekke gårder og hus som alle opprinnelig har stått i landsbyer rundt om på Fyn og øyene, og det framføres teaterforestillinger og konserter på amfiscenen.

Odense Zoo
Odense Zoo er en av Europas beste zoologiske hager og byr på unike, eventyrlige øyeblikk for hele familien. Odense Zoo har ville dyr fra hele verden, og dere kan oppleve fascinerende løver og sibirske tigre, se sjimpanser svinge seg i høyden og følge sjiraffenes og sebraenes vandring på savannen.

Danmarks Jernbanemuseum
Danmarks Jernbanemuseum har 19 jernbanespor fylt med historiske lokomotiver og vogner. Museet ligger like bak Odense Banegård Center, og her kan store og små fordype seg i den danske jernbanehistorien på nært hold. Man kan kikke inn i de royale vognene, se hvordan man satt på 1. klasse i gamle dager og oppleve Danmarks eldste bevarte damplokomotiv fra 1868.

Shopping
Odense er noe helt spesielt, og i byens to gågater og andre hyggelige smågater finnes det et mylder av butikker der du finner stort sett alt du måtte være på utkikk etter av både nytt og gammelt, danske og internasjonale klesmerker, skjønnhetsprodukter, interiør og design m.m.

H.C. Andersen Julemarked i Odense
De to første helgene i desember forvandles den vakre gamle bydelen ved H.C. Andersens Hus til én stor markedsplass med jul som i gamle dager. Da er det umulig å ikke komme i julestemning: Med markedsboder, underholdning for hele familien, hestevogner og historiske karuseller er det umulig å ikke komme i julestemning under H. C. Andersens julemarked. Her myldrer det med gjøglere, nisser, lirekassemenn, markedsfolk og julekor - og H.C. Andersens eventyrfigurer.

Gastronomi og kulinariske eventyr
Odense ligger midt på Fyn, som ofte omtales som Danmarks hage, og de fleste lokale kokker setter sin ære i å benytte de friske, fynske råvarene. Og byen har alt: Hyggelige restauranter, kaféer og kaffebarer, sandwichsteder og en suppebar for enhver smak og lommebok, tradisjonsrik, dansk mat og mat fra fjerne himmelstrøk, gode bistroer og gourmetrestauranter.

På det ærverdige og vakre First Hotel Grand midt i Odense finner du også Brasserie Grand, der det serveres lekker bistromat av høy kvalitet og spennende vin og øl i eksklusive omgivelser.

Ut i naturen
Odense er fylt med grønne oaser der du kan puste ut og slappe helt av. I Munke Mose og Kongens Have kan du nyte en stille kopp kaffe, ta en idyllisk seiltur langs ”Åen” med Aafartens turbåt eller prøve vannsykkel.

Når du bor på First Hotel Grand, er du i hjertet av Odense og tett på alle severdighetene, de beste restaurantene og alt det eventyrlige som Odense har å by på.

Gamle bydel

Den Fynske Landsby

Odense Zoo

Danmarks Jernbanemuseum

Munke Mose

Blografen Cafe