Gå til hovedinnhold

Oslo

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Besøk Oslo - kultur og natur hånd i hånd!

Oslo er en liten storby som har alt og litt til. I vår vakre hovedstad kan du kombinere storbyferie med kulturopplevelser i verdensklasse, med naturopplevelser med frisk luft og vind i håret. Er du klar litt OsLOVE?

oslo

Museer og attraksjoner

Oslo er en kulturby, med mange attraksjoner, museer og gallerier med verdenskunst. Besøk Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika, spaser på Operataket, mens du skuer utover den nye bydelen med Barcode og Sørenga. I området her finner du også det nye Deichmanske bibliotek, og det nye Munchmuseet. Spaser havnepromenaden langs sjøen forbi Akershus Festing og Akershus Slott til du kommer det det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge som åpner i 2022. Fra Aker Brygge kan du rusle videre utover mot Tjuvholmen, og besøke Astrup Feranely museet.Fra Rådhusbrygga foran Rådhuset kan du ta ferja ut til Bygdøy og se på Vikingmuseet og kombinere med et besøk på Norsk Folkemuseum.

Det Kongelige Slottet og slottshagen rundt er også verdt et besøk. Fra slottsplassen kan du skue nedover Norges hovedgate, Karl Johans gate, over Spikersuppa og ned til Stortinget. Vi anbefaler også et besøk til Holmenkollbakken, Norges mest besøkte turistattraksjon. Fra utsiktsplatået på toppen av hopptårnet er det panoramautsikt over Oslo og Oslofjorden.

Reiser du med barn har byen et mangfoldig utvalg av opplevelser og aktiviteter. Fra Det internasjonale Barnekunst museet, Teknisk museum, Popsenteret, Oslo klatrepark og ikke minst Tusenfryd som ligger litt syd for byen.

Båttur til øyene i fjorden eller et svalt bad i fjorden

En ti minutters båttur fra Rådhuskaia, tar deg ut til deilige badestrender på øyene i den flotte Oslofjorden. Har du ikke tid til en båttur kan du ta et svalt bad ved Sørenga, hvor du finner en flott badeplass med barnevennlig sandstrand, stupebrett, bryggekanter, benker, gresslette - alt man trenger for en flott sommerdag ved sjøen. Her kan du også leie kajakk og SUP, og oppdage Oslo fra sjøsiden.

Tjuvholmen sjøbad ligger ytterst på Tjuvholmen, sør for Aker brygge - rett ved det nye Astrup Fearnley Museet. Her finner du en flott park med skulpturer og gressplen. Her er også en liten strand for småbarn, samt brygge hvor man kan bade fra.

suite badstue

Besøk Frognerbadet eller test ut den nye badstue trenden

Frognerbadet er et populært utendørsbad med to 50-metersbasseng, plaskebasseng, sklie og stupetårn. Frognerbadet ligger i enden av Frognerparken, og helt siden åpningen i 1956 har dette anlegget hatt en spesiell plass og betydning hos byens innbyggere.

Foretrekker du litt varmere omgivelser, kan vi anbefale å teste ut den nye badstu trenden som har tatt Oslo med storm. Langs havnepromenaden fra Sørenga til Aker Brygge har det dukket opp flere muligheter for å kombinere en tur i badstua med et forfriskende bad i fjorden. 

Sørenga Badstuflåte Måken ligger og dupper i vannet rett ved Operaen, ellers har du SALT – badstu og kulturopplevelser som ligger rett ved Oslo S, og Green Boats – elektrisk saunaluksus ved Aker Brygge, der du kan slappe av og nyte varmen fra badstuen og bade i fjorden.

Flotte parker og grønne lounger

Oslo har også mange flotte parker og grønne lounger. Pakk piknik kurven med god mat og drikke, og dra på park sightseeing. Både Vigelandsparken, verdens største skulpturpark med de kjente statuer som Sinnataggen og Monolitten, Ekeberg Skulpturpark og Slottshagen er verdt å få med seg.

Vi anbefaler også et besøk i Botanisk hage på Tøyen. Hagen omfatter over 5,500 planteslag fra hele verden, og er en deilig grønn lounge midt i byen.

Du kan også besøke Naturhistorisk museum som ligger på samme sted. I de zoologiske og geologiske utstillingene kan du se naturvitenskapelige samlinger.

De fleste av parkene er gratis å besøke, åpne hele døgnet, året rundt.

Restauranter og barer i Oslo

Bredt utvalg av restauranter
Å finne gode restauranter i Oslo er ikke vanskelig. Byen har et bredt utvalg av restauranter, som serverer mat fra alle verdenshjørner. Du finner restauranter i alle prisklasser, fra anerkjente Michelin restauranter til rimeligere steder. Kortreist mat, tradisjonell norsk mat, streetfood, gourmetmat – i Oslo finnes noe for enhver smak og gane.Her finner du en oversikt over Oslos restauranter.

Uteliv og barer
Oslo sentrum har også et pulserende uteliv med utallige barer, puber, nattklubber og serveringssteder. Her kan du gå ut for å nyte et glass med godt drikke, eller om du vil danse til smekkende disco rytmer til langt ut i de små timer.

Her finner du en nyttig oversikt over utesteder, barer og nattklubber i Oslo.

Local Karl Johan street shop Oslo

Shopping i Oslo

I Oslo finner du det meste innen shopping – fra små butikker til større shoppingsenter, sjarmerende bruktbutikker til internasjonale merkevarer. Her er tips til gode shoppingsteder:

Steen & Strøm
Det tradisjonsrike Steen og Strøm ligger en kort spasertur fra vårt hotell First Hotel Millennium. Her finner du mange kjente klesmerker, en flott kosmetikk avdeling, og ikke minst et spennende matkonsept, Food courte i kjelleren som er verdt et besøk.

Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Frogner
Bogstadveien er også et shoppings eldorado. Ta trikken til Majorstuen, og så kan du jobbe deg nedover til sentrum igjen. Her ligger butikkene på rekke og rad.

Byporten ved Oslo S, Paleet på Karl Johan, Aker Brygge og Grünerløkka er også verdt et besøk for de som liker å shoppe. Se oversikt over byens shoppingsmuligheter her!

Akerhus Festning

Tur langs Akerselva

En tur langs Akerselva er også verdt å få med seg når man besøker Oslo.  Turstien langs Akerselva starter ved Maridalsvannet og går helt Operaen i Oslo sentrum. Turen er rundt 8 kilometer, hvor du passerer minner fra norsk industrihistorie, fossefall, fiskeplasser, og bade- og rekreasjonsområder. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua. Ta gjerne en avstikker fra elven til den hippe bydelen Grünerløkka, og nyt et glass svalende drikke på en av de mange uteserveringene der.

Om man ønsker kan man fortsette turen fra Operaen, langs sjøen rundt Akershus festning helt frem til Aker Brygge og Tjuvholmen.

Besøk Oslo i sommer og benytt anledningen til å oppdage alt det andre, du vanligvis ikke tar deg tid til – når du er på storbyferie.

Bo på et av våre hotell First Hotel Millennium som ligger sentralt i sentrum, med parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Se her for enda flere tips til ting å gjøre i Oslo i sommer!