Gå til hovedinnhold

Eventyrlige opplevelser i Odense

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Eventyrlige opplevelser i Odense

Vakre Odense, som ligger midt på Fyn, er en naturlig base for et besøk i Danmark. Byen kalles gjerne eventyrbyen, fordi det er forfatteren H.C. Andersens fødeby. Odense er Danmarks grønneste storby, fylt med sjarmerende gågater, utallige museer, gallerier, koselige butikker og restauranter.

Besøk H.C. Andersens Odense

Odense er en av Danmarks eldste byer og her føler du virkelig historiens sus. Reis tilbake i tid i Odenses gamleby, der H.C. Andersen vokste opp, og fikk inspirasjon til sine mange eventyr.

Her kan du også oppleve byens nye attraksjon H.C Andersens Hus, et totalt kunstnerisk opplevelsesrom, hvor lyd, lys og arkitektur gir deg muligheten til å gjenoppdage de kjente eventyrene og får deg til å se dem fra nye perspektiver.

Huset åpnet sommeren 2021.

Birka Vikingebyen

Opplev et stykke av Danmarks historie

Vi anbefaler også et besøk til Den Fynske Landsby, et friluftsmuseum med et komplett bygdemiljø, hvor nåtiden møter fortiden. Landsbyen inneholder mer enn to dusin møblerte gamle bygninger, husdyr, og en vindmølle. Her kan du lære om livet i Danmark på 1800 -tallet.

Hvis du lengter etter mer historie, er Dansk jernbanemuseum også verdt et besøk. Som det største jernbanemuseet i Skandinavia, huser museet 19 jernbanespor fylt med historiske lokomotiver og vogner. Museet ligger like bak sentralbanestasjonen Odense Railway Station Center og gjør det mulig for store og små å utforske de danske jernbanenes historie på nært hold.

I Odins Odense kan du gå helt tilbake til jernalderen og vikingtiden og lære om hvordan det var å bo i Danmark da vikingene tok verden med storm.

Kultur og opplevelser kaller

Hvis du reiser med barn, eller bare er interessert i eksotiske dyr, er Odense ZOO åpen 365 dager i året. Odense ZOO er en av Europas beste dyreparker og tilbyr hele familien en unik og fantastisk opplevelse.

Hvis du vil utforske byen i ditt eget tempo og finne skjulte perler og alle eventyrskulpturene, kan du prøve den gratis webappen Motes. Her får du tilgang til digitale byvandringer og forskjellige ruter, slik at du kan oppleve nye sider av Odense.

En kort kjøretur fra Odense finner du Egeskov slott, en av Europas fineste renessansebygninger med en imponerende hage, spir, en ekte vollgrav og en riddersal. Borgen er et familievennlig reisemål med en stor park, Tree Top Walking, en labyrint og gammeldags lekeapparater. Det aller beste? Du kan faktisk komme inn i slottet og se det vakre interiøret. Her kan du tilbringe en hel dag med opplevelser for store og små.

fasadeTakterrasse First Hotel Grandrestaurantrestaurantrestaurant

First Hotel Grand - din base på Fyn

First Hotel Grand ligger sentralt i Odense og er det perfekte utgangspunktet for å utforske hva Fyn og Odense har å tilby. Når du blir mett av de store opplevelsene, kan du gå tilbake til hotellet og nyte et deilig måltid på Restaurant Grand, hvis signaturmeny ble opprettet med direkte inspirasjon fra 1932.

Husk at du som First Member får minst 11% rabatt når du bestiller direkte på nettsiden vår - bare husk å logge deg på først. Du kan til og med kombinere medlemsrabatten med utvalgte tilbud og rabatter, og dermed få enda høyere rabatt.