Gå til hovedinnhold

Miljø og bærekraft

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Miljø og bærekraft

På The Studio Hotel - First Partner Collection verdsetter vi miljø og bærekraft. Det velger vi å ta stilling til på flere områder som rengjøring, mat og drikke, eiendom samt levering og avfall.

Rengjøring
Vi rengjør ikke rom unødvendig og har redusert antallet rengjøringsdager for gjester som bor hos oss over lengre perioder. Vi bytter heller ikke laken hver dag, og vi bytter kun håndklær dersom de ligger på gulvet. Vi stiller også strenge krav til leverandørene våre som kun bruker helt karbonnøytrale vaskemaskiner og lave temperaturer. Alle gulvene i korridorene og fellesrom, altså nesten halvparten av huset, vaskes med ultrarent vann helt uten kjemikalier.

Mat og drikke
Frokosten lages helt fra bunnen av, og vi bruker lokalproduserte og økologiske varer så langt det lar seg gjøre. For å redusere matsvinn har vi valgt å tilby et mindre sortiment med fokus på gode råvarer. Vi unngår plastartikler og bruker heller nedbrytbart materiale, som for eksempel bambus. For å ytterligere redusere matsvinn forsøker vi å lage noe av alle råvarens deler. Vi samarbeider også med Karma.

Eiendommen
Bygget vi holder hus i har høyeste miljøklassifisering, såkalt Leed Gull. Oppvarming og avkjøling er samkjørt og stilles inn etter gjeldende værforhold. Det finnes bevegelsesdetektorer på alle bygg som slår lampene på når noen passerer. Slik unngår vi unødvendig bruk av lampene. På rommet har vi strømbrytere for å håndtere dette. Alle lampene i huset er lavenergiløsninger. Fra og med våren 2020 tilbyr vi ladestolper til gjestene våre for lading av elbiler.

Levering og avfall
Vi jobber mot å ha så få leveringer som mulig, og at de skal være samlet for hele huset. Vi er nøye med kildesorteringen og planlegger logistikken, både i arbeidslokalene våre og i alle gjesteboligene. Matavfall unngås i størst mulig grad. Det lille vi har, samles opp i nedbrytbare poser uten plast.