Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Tällberg

Det finnes mange morsomme ting å gjøre i Tällberg og Dalarna. Fra hotellet har du perfekte forutsetninger for å besøke Sagolandet Tomteland, gå på konsert i Dalhalla eller se hvordan de svenske Dalahesterne lages.

Under presenterer vi noen tips til aktiviteter, både utendørs og innendørs. Trenger du flere tips? Ta en prat med hotellets ansatte, så hjelper vi deg.

utendørs

Siljan

Et steinkast fra hotellet ligger innsjøen Siljan, som kan besøkes hele året.

Her er det fine badeplasser, lekeplasser og turstier. Hvis du vil ta en sommertur med dampbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa, er det enklest å gjøre det ved dra til Rättvik eller Leksand.

Når isen regnes for sikker på innsjøen, kan gå på skøyter eller langrenn og få en vakker naturopplevelse i snødekte omgivelser og få det karakteristiske rosenrøde kinnet. Kom tilbake til hotellet for å nyte en nydelig middag

hantverksgard

Dalahester

I Nusnäs, omtrent 40 minutter med bil fra Tällberg, produseres de ikoniske Dalahestene, som med sin lange tradisjon ikke lenger bare er et symbol på Mora og Dalarna, men faktisk hele Sverige.

Hestene telles og males for hånd, og du kan følge arbeidet og historien på nært hold. Besøk Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd for tider, priser og bestilling av din egen Dalahest.

dalhalla

Dalhalla utendørsscene

Tenker du deg på konsert eller teater på den fantastiske utendørsscenen i Dalhalla? Da passer det perfekt med en overnatting på et av hotellene våre i Tällberg, som ligger omtrent 25 minutter med bil fra Dalhallascenen.

Det gamle kalksteinsbruddet som nå trekker til seg både svenske artister og artister fra hele verden i alle slags musikksjangre, byr på fantastiske opplevelser. De høye og nesten vertikale fjellveggene i kalkstein sammen med det smaragdgrønne vannet i lagunen, gir et helt unikt miljø og lyd som rett og slett må oppleves.

waffle

Kafé Dalmål

Har du lyst på kaffe og deilige, sprø vafler? Bra! For midt i Tällberg, og ved siden av hotellet, finner du Dalmål Kafé & Kök.

Kafeen har servert store, sprø vafler helt siden 1953, og er et populært sted med mange stamkunder. Kafeen har også alle rettigheter og serverer mat med en stor porsjon kjærlighet.

Tällbergs Hemslöjd

I samme hus som Dalmål Kafé & Kök ligger en av stedets koseligste destinasjoner – Tällbergs Hemslöjd.

Her finner du interiørdesign og håndverk i alle former. Utforsk vakre tekstiler, smidde produkter, deilige hudpleieprodukter, suvenirer, gaveartikler og mye mer.