Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Tällberg

Det finnes mange morsomme ting å gjøre i Tällberg og omegn. Her har du perfekte forutsetninger for å besøke Sagolandet Tomteland, gå på konsert i Dalhalla eller se hvordan de svenske Dalahesterne lages.

Under presenterer vi noen tips til aktiviteter, både utendørs og innendørs. Trenger du flere tips? Ta en prat med hotellets ansatte, så hjelper vi deg.

eventyr

Tomteland

Møt nissen året rundt. Rett utenfor Gesunda, nærmere bestemt en times kjøretur fra Tällberg, ligger Sagolandet Tomteland – et sted fylt med trolldom, magi og fantasi.

Her kan du møte Sagofen, alvene, hjelpenissene og mange flere av nissens venner som alltid er klare for lek og moro.

Tomtelandet er en perfekt heldagsutflukt for familier som besøker Tällberg.

utsikt siljan

Siljan

Et steinkast fra hotellet ligger innsjøen Siljan, som kan besøkes hele året.

Her er det fine badeplasser, lekeplasser og turstier. Hvis du vil ta en sommertur med dampbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa, er det enklest å gjøre det ved dra til Rättvik eller Leksand.

Når isen regnes for sikker på innsjøen, kan gå på skøyter eller langrenn og få en vakker naturopplevelse i snødekte omgivelser og få det karakteristiske rosenrøde kinnet. Kom tilbake til hotellet for å ta en varm badstu eller nyt en nydelig middag.

dalahorses

Dalahester

I Nusnäs, omtrent 40 minutter med bil fra Tällberg, produseres de ikoniske Dalahestene, som med sin lange tradisjon ikke lenger bare er et symbol på Mora og Dalarna, men faktisk hele Sverige.

Hestene telles og males for hånd, og du kan følge arbeidet og historien på nært hold. Besøk Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd for tider, priser og bestilling av din egen Dalahest.

dalhalla

Dalhalla utendørsscene

Tenker du deg på konsert eller teater på den fantastiske utendørsscenen i Dalhalla? Da passer det perfekt med en overnatting på et av hotellene våre i Tällberg, som ligger omtrent 25 minutter med bil fra Dalhallascenen.

Det gamle kalksteinsbruddet som nå trekker til seg både svenske artister og artister fra hele verden i alle slags musikksjangre, byr på fantastiske opplevelser. De høye og nesten vertikale fjellveggene i kalkstein sammen med det smaragdgrønne vannet i lagunen, gir et helt unikt miljø og lyd som rett og slett må oppleves.

leksand sommarland

Leksand Sommarland

Hvis du besøker oss med familien om sommeren, anbefaler vi en tur til Leksand Sommarland, Dalarnas ferieparadis.

På sommerlandet, som ligger ved vakre Siljan, finner du mer enn 80 forskjellige attraksjoner for både store og små – både i vannet og på land.

Fra hotellet er det bare 15 minutter med bil til Leksand Sommarland.