Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

Hotellets beliggenhet ved vannet i Gamla Stan gjør First Hotel Reisen til det perfekte utgangspunktet når du skal utforske Stockholm.

Ni av de ti største severdighetene ligger innen rekkevidde, til fots eller med ferje til blant annet Djurgården. Til shoppingområdet ved Biblioteksgatan og Stureplan tar det bare ti minutter til fots.

Se våre tips til ting du kan gjøre i Stockholm nedenfor, eller snakk med noen av oss hvis du trenger mer inspirasjon eller ideer til hva du kan finne på når du er i byen.

Vasamuseet

I den kongelige parken Djurgården i Stockholm finner du Vasamuseet, et av Skandinavias mest besøkte museer.

Regalskipet Vasa sank under jomfruturen i 1628, og det ble berget i 1961. Siden har skipet blitt restaurert til nesten opprinnelig prakt, og det består av mer enn 95 % originale deler. Besøk Vasamuseet i Stockholm for å beskue skipets skjønnhet og lære om hvordan livet var ombord.

Nationalmuseum Stockholm

Nasjonalmuseet

Cirka ti minutters spasertur fra hotellet finner du Nasjonalmuseet.

Benytt anledningen til å oppleve kunst, kunsthåndverk og design fra 1500-tallet frem til i dag, eller til å utforske en av de midlertidige utstillingene. Du kan også bli med på en guidet tur, være kreativ i et av museets atelier, eller få med deg en interessant forelesning. Her finner du også restaurant, bar og kafe.

Bilde: Nationalmuseum / Bruno Ehrs

Gate i nærheten, Stockholm

Gratis guidede turer til fots i Stockholm

Informative og morsomme guidede turer i Stockholm – helt gratis. Free Walking Tours Stockholm er en perfekt måte å gjøre seg kjent med Stockholm og svensk kultur på.

Turene arrangeres på engelsk, spansk, tysk og italiensk. Oppmøtestedet er Gamla Stan Tunnelbanestation.

metro

Kunst i t-banen

Under jordens overflate finnes det en verden av kunst som du kan utforske.

T-banen i Stockholm er ca. 110 km lang, og flere t-banestasjoner er vakkert dekorert med kunst. Gå på oppdagelsesferd på egen hånd, eller bli med på en av SLs guidede kunstvandringer.

fasade

Sightseeing i Stockholm

Utforsk Stockholm med Hop On – Hop off i ditt eget tempo.

Hopp på en buss eller en båt, og utforsk byen med Strömma. Strömma arrangerer også guidede turer til fots i Gamla Stan.

rom

Flere tips til ting du kan gjøre

Stockholm er en av Europas vakreste og mest fotgjengervennlige byer. Alle byens 14 øyer har sitt eget særpreg og sin egen historie. Fra klassiske Östermalm med sine mange nattklubber, til de gamle arbeiderkvarterene Södermalm med SoFo, hipstere, kafeer og morsomme designerbutikker.

Se flere tips til hva du kan gjøre i Stockholm her, eller snakk med oss.

Vi er her for deg, og vi hjelper deg gjerne.