Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

eksteriør

GolfStar Lindö

Hos GolfStar Lindö finner du tre 18-hullsbaner – Lindö Dal, Lindö Park og Lindö Äng – og en 9-hulls Pay & Play-bane. Du finner også forskjellige treningsområder rundt klubbhuset. I golfresepsjonen kan du leie alt du trenger for å spille en runde.

Her finner du også en romslig restaurant med alle rettigheter, hotellresepsjon, konferansefasiliteter og avslapningsområde med spa og sauna.

Roslagsleden Vallentuna

Roslagsleden

Roslagsleden er en historisk fottur der du kan gå i vikingenes fotspor gjennom Sollentuna, Täby, Vallentuna, Österåker og Norrtälje. Trær langs stien er merket oransje, slik at det er nesten umulig å gå seg vill. Her finner du også mange stier, fritidsaktiviteter og kulturhistoriske steder du kan oppdage.

 

 

 

Foto: Vallentuna Kommune

Runriket

Av verdens 7500+ registrerte runesteiner ligger mer enn 2000 i Sverige. Den største konsentrasjonen av bevarte runesteiner finner du i Runriket, som ligger i skogene rundt hotellet og innsjøen Vallentuna.

Her kan du gå i det vakre landskapet og utforske historien på egen hånd. Inngangen til Runriket er lett å finne, og langs innsjøen finnes det åtte andre steder som venter på å bli oppdaget.

Den siste lørdagen i mai hvert år kommer vikingtiden til liv igjen. Runriket-dagen består av en rekke aktiviteter for både voksne og barn.

 

Foto: Vallentuna Kommune

Hökeriet

En lokal gård med egne produkter fra gårdens produksjon, og mat fra utvalgte, ofte lokale produsenter. Gården ligger i et godt bevart og levende kulturlandskap som kjennetegnes av mange tusen år med landbruk og husdyrbruk. Landsbygda er rik på gamle levninger. Her finner du svært gode turstier, og området er også veldig populært for sykling. Gården tilbyr suvenirer og håndverk i tillegg til turistinformasjon.

 

 

Foto: Vallentuna Kommune

Vallentuna kirke

Vallentuna kirke

Vallentuna kirke bygd rundt 1190. Vallentuna kirke ble alvorlig skadet i en brann i 1856, og den ble senere restaurert og fikk ny form. Du finner flere eksempler på runeutskjæringer i kirken, skåret av håndverkere som skar navnet sitt i runer under byggingen av kirken.

 

 

 

Foto: Vallentuna Kommune

Langhundraleden Vallentuna

Långhundraleden

Den gamle vikingkanalen mellom Uppsala og Østersjøen. Perfekt til kanopadling, svømming, fotturer og sykkelturer. Det er enkelt å padle på Långhundraleden. Lei en kano, og utforsk den gamle vikingkanalen i ditt eget tempo. Hos Flattsta finner du et lite piknikområde med søppeldunker, toalett og grill. Her finner du også ly til seks personer og plass til telt.

 

 

 

Foto: Vallentuna Kommune

Kvarnbadet

Utendørs svømmebasseng i tilknytning til innsjøen Vallentuna. Her finner du blant annet strandvolleyball, bordtennis og kanoutleie.

Helens turridning ved Sunnarby

Riding og turer med hest er svært populært i Sverige takket være de dype skogene og de vakre fjellene. Helens turridning arrangerer skreddersydde turer for både nybegynnere og erfarne ryttere. Nyt den svenske naturen, det åpne landskapet og midnattssolens skjønnhet fra hesteryggen.

upplev vallentuna logo

Flere tips

Det er enkelt å finne roen i Vallentuna. Som gjest anbefaler vi at du besøker nettstedet til Vallentuna kommune.

På nettstedet finner du informasjon om alt du kan se og gjøre når du besøker Vallentuna.

I Vallentuna er naturen aldri mer enn et steinkast unna, og du finner mange stier, fritidsaktiviteter og kulturhistoriske steder du kan oppdage.