Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

Halmstad slott

Romantiske Halmstad slott ligger vakkert til ved bredden av elven Nissan. Den er et vakkert eksempel på nordisk renessansestil. Halmstad slott stammer fra tidlig 1600-tall og ble bygget etter ordre fra Christian IV av Danmark og Norge, som så et behov for en større og mer imponerende bolig for sine besøk til Halmstad. Nå bor fylkesmannen i slottet. Om sommeren blir gårdsplassen ofte brukt til utendørs teater og musikk, og om vinteren brukes den til julemarked og matmarkeder.

Sveriges golfhovedstad

Halmstad kalles «Sveriges golfhovedstad» fordi området har hele 12 golfbaner av høy kvalitet, 153 hull og 14 forskjellige klubber. Hvert år reiser titusenvis av golfere for å oppleve golfhovedstaden Halmstad. Etter en strålende dag på banen, kan du og partneren din, eller den personen som står deg nærmest, nye et godt måltid i en av Halmstads mange restauranter og overnatte på vårt historiske hotell First Hotel Mårtenson, der du finner gode senger og en deilig frokostbuffé.

Naturreservat

Du finner 55 naturreservater rundt Halmstad. Mange muligheter til å nyte den friske luften, oppleve fantastisk utsikt, dra på fugletitting og gå turer og utforske langs elven Nissan, langs kysten eller i furu- og bjørkeskoger.

Prins Bertils sti

Eventyrlig og lett kyststi som er 18 kilometer fra start til slutt. Stien starter ved slottet i Halmstad, og den avsluttes ved Tylösand. Føl den myke sanden mellom tærne, pust med magen og lytt til bølgenes avslappende lyd. Hvis været tillater det, er dette et flott sted for en liten svømmetur og å grille pølser.

Dra på fisketur

Prøv alt fra laksefiske i elven Nissan til fluefiske nord i Simlångsdalen!

Laksetrappene langs elven Nissan, en av de lengste elvene i Sør-Sverige, har gjort Halland til en av Sveriges største fiskeregioner. Her startet aktiv fisking så tidlig som på 1970-tallet. Du kan også fiske med stang i Vinnalts fluefiskevann like nord for Simlångsdalen.

Norre port

Norre port er en av Sveriges få bevarte byporter. Den eneste porten av fire som fortsatt står. Porten fører til Storgatan, og den er vinklet slik at den skulle beskytte byen mot fiendens angrep. Porten ligger ved siden av First Hotel Mårtenson, og like utenfor murene ligger Norre Katts park, som er et supert sted for en piknik på varme sommerdager.

Halmstad

Flere tips

Halmstad har en vakker beliggenhet på Sveriges vestkyst med herlige strender, blant annet den populære Tylösand, en aktiv havn, høyskole og et bredt utvalg av fritidsaktiviteter.

Byen er aktiv hele året med til stadighet kveldsåpne butikker, et stort restauranttilbud, barer og naturskjønne områder like rundt hjørnet fra hotellet.

Flere tips til ting å gjøre i Halmstad