Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre i Lillehammer

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i Lillehammer

Lillehammer tilbyr et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter. Om sommeren og høsten er det et eldorado for barnefamilier, med Hunderfossen, Lilleputthammer og Maihaugen. Om vinteren forvandler regionen seg til et vinterparadis, med Norges bredeste tilbud innen alpint og langrenn. Lillehammer er også en kulturby med svært anerkjente muséer og festivaler. Vårt hotell ligger sentralt i sentrum, som gjør det til et perfekt utgangspunkt for å utforske byen og regionen.

Resepsjonistene våre hjelper deg gjerne med lokale tips når du ankommer!

Kultur og opplevelsesparker

I Lillehammer går natur, kultur og aktive opplevelser hånd i hånd. Friluftsmuseet Maihaugen ligger i gangavstand fra Lillehammer sentrum, og viser hvordan det var å leve og arbeide i Norge fra 500 år tilbake og frem til i dag. På Lillehammer Kunstmuseum vises utstillingen «Anna Ancher – Skagens indre og ytre rom».

OL-byen Lillehammer lever i beste velgående, og alle olympiske anlegg som ble brukt i konkurransene kan besøkes. Et besøk på Norges Olympiske Museum kan anbefales.

Lillehammer har også en rekke opplevelesparker for barn i alle aldre, som Hunderfossen EventyrparkLilleputthammer Familiepark, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, Barnas Gård, og mye mer. 

Eller du kan rusle gatelangs i den sjarmerende  gågaten med historiske trehusbebyggelser og flere små spesialforretninger og gallerier, spise en is og nyte livet.

Hafjell Bikepark og Hafjelltoppen

Hafjell Bike Park tilbyr Downhill sykling som er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Anlegget har 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km, så løypene passer fra helt nybegynner til drevne syklister. I tillegg til downhill sykling er det flotte muligheter for alle andre typer sykling, og en egen gondol tar deg opp til et flott parkområde på Mosetertoppen, hvor du kan spise lunsj med fantastisk utsikt på Skavlen restaurant. 

En tur til Hafjelltoppen er også perfekt for de som skal på tur med småbarn eller ønsker seg en kort fjelltur. Stien opp til toppen er ca 2 km lang og det tar omtrent 30 minutter å gå opp til utsiktspunktet. Parker ved Pellestova og følg stien som starter like til høyre porten. Her er det tydelig sti og varder du kan følge hele veien til toppen. Er du her på en klarværsdag kan du se over til OL- ikonet Fakkelmannen og mot Skeikampen, Jotunheimen og Rondane.

Nordseter og Nevelfjell

Nordseter er et naturskjønt fjellområde på Lillehammerfjellet 850 m.o.h kun 15 minutter fra Lillehammer sentrum. Stedet er perfekt som utgangspunkt for fotturer i fjellet, fisking eller padling på det koselige Nevelvannet.

På Nevelvann er det tilrettelagd med gapahug, bålplass og badebrygge. Du kan leie både kano, robåt og kajakker, og det finnes mange fine plasser å gå i land rundt vannet.

Nevelfjell (1089moh) er en av Østlandets bedre utsiktspunkter
Fra Lillehammer kjører du opp til Nordseter (ca 20 min.), gjennom bommen og fram til Nevelåsen (åsen mellom Nevelvann og Reinsvann) hvor du parkerer. Stien går langs Nevelåsen opp til Nevelfjell, 1089 m.o.h. Neveltoppen er det mest besøkte fjellet i Lillehammers nærområde, og egner seg fint om destinasjon for en enkel familietur.

Aktivitetsferie med barn

Lillehammer tilbyr en rekke attraksjoner for barn i alle aldre. Hunderfossen Familiepark , Lilleputthammer, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, Barnas Gård, og mye mer.

Les om attraksjoner i Lillehammer her.

First Hotel Horten

Fjellet fra hesteryggen

Ellers kan du oppleve fjellet fra hesteryggen. Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Regionen har flere ridesentre som tilbyr alt fra korte timesturer, dagsturer og rideweekender. Det finnes kurs for både nybegynnere og for de mer erfarne.

I regionen finner du også to av Norges nasjonalparker, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark.

Sjoa

Rafting er en populær aktivitet om sommeren. Sjoa er kjent som Norges, og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving som er en blanding av klyving/klatring, svømming, hopping ned i kulper og bevegelse til fots langs og i elva.

Eller teste ut elvebrett, hvor du fyker nedover elva på et brett. Underveis blir det stopp og lek for å utnytte all moroa elva kan gi. Du utstyres med elvebrett, hel våtdrakt, svømmeføtter, svømmehansker, hjelm og vest. Sjoa ligger 1.5 times kjøring med bil nord for Lillehammer sentrum, men er absolutt verdt et besøk hvis du liker litt spenning.

Bo på First Hotel Breiseth som ligger sentralt i Lillehammer sentrum med kort avstand til både jernbanestasjonen og gågaten. Hotellet har en stor gratis parkeringsplass hvis du kommer med bil.

Lillehammer kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er et av Norges ledende kunstmuseer. Mer enn 1400 kunstverk fra norske kunstnere, fra 1800-tallet frem til i dag, er utstilt her. 

De har også en utstilling om Lillehammer-malerne, som overnattet på First Hotel Breiseth tidlig på 1900-tallet.

Museet ligger i Lillehammer sentrum.

Vinterbyen Lillehammer

Lillehammer er vinterbyen fremfor noen. Fem alpinsentre, 2000 km med langrennsløyper og et bredt spekter av vinteraktiviteter ligger og venter på deg.

Ta kontakt med oss på hotellet for å få tips og informasjon til hva du kan gjøre i Lillehammer på vinteren.

Les mer om hva du kan gjøre i Lillehammer her!

Hafjell Alpinsenter

I Hafjell kan du nyte gode skiforhold – enten du er nybegynner eller ekspert, på familieferie eller et actionfylt skieventyr utenfor løypene.

Hafjell ligger 15 km nord for Lillehammer, og er en av Norges mest tilgjengelige skidestinasjoner – med snøgaranti!

Ta med deg hele familien – alpinanlegget byr på hele tre egne familieområder med en rekke skibaserte leker og aktiviteter for de minste.