Gå til hovedinnhold

Jul i Bergen

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Opplev julebyen Bergen

Den nestbeste måten å tilbringe julen på, etter å være hjemme sammen med de du er glad i, er å oppleve julestemningen på nye inspirerende steder.

Bergen innbyr til et skikkelig juleeventyr. Her kan du besøke verdens største pepperkakeby, det stemningsfulle Julemarkedet, de vakre trehusene langs Bryggen (som står på UNESCOs verdensarvliste), og sist, men ikke minst, beundre den fantastiske utsikten over byen. 

First Hotel Bergen Marin ligger på Bryggen, og er en ypperlig base for deg som ønsker å besøke juleattraksjonene og de andre severdighetene i Bergen. Både Pepperkakebyen, Julemarkedet, Akvariet og Fløibanen ligger kun en liten spasertur unna.

Pepperkakebyen Bergen

Besøk verdens største pepperkakeby

Det blir ikke noen jul uten pepperkaker. Pepperkakebyen i Bergen kan skilte med tittelen «Verdens største pepperkakeby»: Stedet har over 100 000 besøkende hvert år, og består av hele 2000 pepperkakekreasjoner laget av mer enn 600 kg med pepperkakedeig. Om ikke dette får deg i julestemning, så vet ikke vi. Tradisjonen oppstod i 1991, og siden den gang har bergenserne kommet sammen hvert år for å lage en melisdekorert mini-versjon av sin elskede by. Og i tråd med julens og Pepperkakebyens ånd går overskuddet til veldedige organisasjoner. 

Pepperkakebyen er åpen mellom 16. november og 31. desember 2019. Barn under 12 år og personer som har bidratt med et pepperkakehus, går gratis.Ungdommer (12–18 år) og studenter: 80 NOK

Voksne: 100 NOK

Photo: Bergen Tourist Board/Kristoffer B. Fürstenberg

Jul i Bergen

Opplev det magiske Julemarked

Bergen Julemarked åpner i år dørene for tredie gang. Markedet har en magisk atmosfære, og tilbyr lokale håndverkstradisjoner, julegodteri og tradisjonell mat fra hele landet. Her finner du også spesielle og unike julegaver – perfekt til den som har alt. På Julemarkedet finner du nærmere 80 boder og markedet byr på mange morsomme aktiviteter, og er like gøy for voksne som for barn. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke Juletorget, som tilbyr 12 nye utstillere hver dag.

Bergen Julemarked er åpent hver dag fra kl. 10.00–21.00 i perioden 28. november til 22. desember 2019 (åbent til 18 søndag 22.12).

Gratis inngang for alle. 

Advent Fløyen

Beundre den fantastiske utsikten fra Fløyen

Fløibanen ligger i hjertet av Bergen, bare 1 minutt fra Bryggen og First Hotel Bergen Marin. Denne ikoniske kabelbanen kan med rette sies å være en av landets mest populære attraksjoner. Stig om bord, og opplev en av Bergens juveler: Fløyen. Her kan du beundre den spektakulære utsikten over byen (og, hvis du er heldig, er det skikkelig norsk vinter mens du er der oppe). Hvis du føler deg ekstra eventyrlysten kan du heller gå opp fjellet og belønne deg selv med en deilig, nylaget vaffel med brunost og rømme. 

Hvis du har flaks, er det snø – da kan du leie akebrett og ake ned en lang, svingete bakke. Vi lover deg en uforglemmelig opplevelse.   

Hver søndag i advent kan du se adventslysene bli tent. Fløistuen Kafé holder åpent hver dag (også på søndager), og byr på en avslappende atmosfære, festlig musikk, teaterforestillinger og morsomme juleaktiviteter. 

Photo: Bergen Tourist Board/Gjertrud Coutinho  

fasade

Bo på First Hotel Bergen Marin

Bo på First Hotel Bergen Marin hvis du vil bo i hjertet av Bergen, i nærheten av alle aktivitetene og attraksjonene.

Hotellet ligger rett ved siden av de kjente gamle bygningene på selveste Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste.