Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre i København

Er du i København, eller planlegger du en tur dit? Du har sikkert hørt om de mest populære opplevelsene, som Den lille havfrue, Tivoli og Strøget.

Men København har så mye mer å by på.
Spaser gjennom de gamle smugene eller sykle langs innsjøene og havnen i København sentrum. Oppdag dansk design og dra på shopping i varemagasinene eller i byens mange boutiquer. Opplev alt fra Street Food til restauranter med Michelin-stjerner.

Besøk noen av Københavns mest populære attraksjoner – og noen mer lokale steder.

Opplev København på to hjul

Opplev København på to hjul

Opplev København som de lokale: på to hjul. Det gir deg mye mer frihet. Lei en sykkel i resepsjonen på First Hotel Kong Frederik, og gjør som de innfødte – hopp opp på setet, og ta sykkelen til opplevelsene.

First Hotel Kong Frederik priser

  • Pris: 130 DKK per dag. 

Prisen og leien gjelder til midnatt

Den lille havfruen

Den lille havfruen er en av Københavns mest berømte attraksjoner, og hun har sittet på steinen sin i mer enn hundre år. Hun sitter og stirrer lengselsfullt mot horisonten, kanskje i håp om å få et glimt av sin kjære. Statuen er inspirert av en ballettforestilling av eventyret med samme navn fra den berømte danske forfatteren H.C. Andersen.

Visste du at den lille havfruen har mistet hodet sitt to ganger? Ikke fordi hun har vært stresset, men på grunn av hærverk. Men det har alltid ordnet seg.

Tivoli

Tivoli er mye mer enn en fornøyelsespark, og dette er et naturlig stoppested for alle som besøker København. I tillegg til mange karuseller, finner du vakre hager med musikk og mange restauranter, barer og teatre. Om sommeren kan du oppleve en ny konsert hver fredag.

Tips: Hvis du synes Tivoli er et fantastisk sted på dagtid, må du ta turen om kvelden også. Lysshow og fyrverkeri skaper en virkelig magisk opplevelse.

Åpent fra midten av april til midten av september, med egne åpningstider under Halloween, i julen og i påsken.

Storkespringvandet Strøget KøbenhavnStrøget KøbenhavnStrøget København

Strøget

Hvis du ikke har vært innom Strøget, har du ikke vært på shopping i København. Strøget er det største og viktigste shoppingområdet i hjertet av byen. Her finner du alt fra de store internasjonale merkene som Prada, Louis Vuitton Mulberry og Hermés, til merker som Zara, H&M, Weekday og &Other Stories. Men Strøget handler om mer enn shopping. Ta en pause og få med deg noen av Københavns vakre severdigheter og attraksjoner, som Vor Frue Kirke og Storkespringvandet.

I enden av Strøget finner du torget Kongens Nytorv med Det Kongelige Teater og pittoreske Nyhavn.

Ny Carlsberg Glyptotek

Marmorstatuer og middelhavsstemning kombinert med moderne kunst i unike og imponerende omgivelser er en god beskrivelse av kunstmuseet Glyptoteket. Museet ble skapt med et mål om at kunsten skal kunne kommunisere direkte til og berøre hver enkelt besøkende, og bygningen er også et arkitektonisk under.

I Glyptoteket finner du en av Københavns vakreste takterrasser. Se Tivoli og det travle bylivet.

Assistens Kirkegård KøbenhavnFrederiksberg Hage KøbenhavnFælledparken KøbenhavnKongens Hage København

Det søte parklivet

På solrike dager kan du velge og vrake mellom parker i København – og det er også der innbyggerne samles. Ta turen til Frederiksberg Have, Københavns mest romantiske park, Kongens Have, som også kalles Rosenborg Have og er den eldste av de kongelige hagene i Danmark, Assistens kirkegård, Danmarks mest kjente gravlund, eller Fælledparken, en populær park for alle friluftsaktiviteter og den største parken i København.

Botanisk Have er også vel verdt et besøk. Den ligger i København sentrum, har 27 drivhus, mer enn 13 000 arter og et eget sommerfuglhus!

Louises FiskebarLouises FiskebarLouises FiskebarLouises Fiskebar

Louises Fiskebar

Har du lyst på en deilig sjømattallerken eller en fiskesuppe? Da bør du prøve Louises Fiskebar, som ligger i nærheten av Rådhuspladsen og Strøget. Nyt det beste fra skandinaviske farvann: fersk fisk, hummer, krabbe, østers og kaviar. Til lunsj har Louises Fiskebar spesialisert seg på danske Smørrebrød – de velkjente danske smørbrødene som du bare må smake når du besøker Danmark. Prøv sursild, gravlaks eller ørretrillette. Du kommer til å få vann i munnen!