Gå til hovedinnhold

Ting å gjøre

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Ting å gjøre

Opplev Helsingør når du bor hos oss. Kanskje frister det med shopping, restaurantbesøk eller et besøk til byens museer? Eller kanskje du rett og slett har lyst til å ta fergen over til Helsingborg i Sverige? Turen tar bare 20 minutter og er en populær aktivitet blant både dansker og svensker.

Trenger du tips til ting å finne på i Helsingør, så hjelper vi deg gjerne.

M/S Sjøfartsmuseet

Prisvinnende, interaktivt og opplysende. M/S Museet for Søfart i Helsingør passer for både store og små. Her lærer man å navigere skip, styre verdenshandelen på de syv hav og hvordan det var å være handelsmann på 1700-tallet.

Museet som både har kafé og museumsbutikk var en sterk bidragsyter til at Helsingør havnet på New York Times’ liste over 52 «must sees» i 2014.

Kronborg slott. Bilde.

Kronborg slott

Kronborg slott i Helsingør står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent som Hamlet og Shakespeares slott. Dette er et av Nord-Europas fineste renessanseslott. Slottet ligger der sundet mellom Danmark og Sverige er smalest og er omgitt av et gedigent og imponerende festningsverk med bastioner og kanonbatterier. 

Her kan du se den flotte dansesalen til Frederik 2 og de flotte billedteppene samt si hei til Holger Danske i den mørke kasematten dypt under slottet. Få plasser i verden er omgitt av så mye dramatikk og historie som Kronborg slott. Vel verdt et besøk. 

Karmelitterklosteret Vor Frue med Mariakirken

Karmelitterklosteret Vor Frue med Mariakirken sies å være en av Nord-Europas best bevarte klosterbygninger fra middelalderen. I 1430 inviterte Erik av Pommern karmelittermunkene, de såkalte hvite brødrene, til Helsingør. Byggingen av klosteret begynte like etter. Kirken og klosteret stod ferdig i sin nåværende form rundt år 1500.

Etter reformasjonen ble klosteret gjort om til sykehus og sykehjem i år 1541. Her holdt også Helsingørs latinskole til, og på 1800-tallet fungerte klosteret som gamlehjem. Siden 1991 har klosterbygningen fungert som administrasjonsbygg for Helsingørs stift. Klosteret kan besøkes under en spesiell omvisning. Omvisningen omfatter Lazarushallen, Lazmandssalen, Musikkhuset og Koneloftet.

Varvsmuseet (Verftsmuseet)

Midt i det som tidligere het Helsingørvarvet, i området som nå heter Kulturhavnen, finner du Varvsmuseet

Her får du oppleve og lære deg historien om de omtrent 400 lastefartøyene, fergene og fregattene som ble bygd i Helsingør mellom 1882 og 1983. Utforsk varvet som arbeidsplass og betydningen det har hatt for Helsingør og bli kjent med menneskene som designet, bygget og sjøsatte fartøyene. 

Foto: Luca Santiago Mora

Skibsklarergaarden

Reis 200 år tilbake i tid til den såkalte Øresundstollens tid og opplev Helsingørs best bevarte skipstollbod, Skibsklarergaarden. Huset som opprinnelig er fra 1500-tallet er stort sett uforandret siden 1780-tallet.

Her finnes en butikk (fra 1820), skipperstue og det fornemme skipperherberget. Her får du blant annet innblikk i skipsmeglernes arbeid med å kreve inn skipstoll på skipslasten med mer. 

To torsker svømmer. Bilde.

Øresundsakvariet

Lær mer om det mystiske livet under havoverflaten i Øresund. På Øresundsakvariet får du oppleve fargerike fisker, haier, rokker, blekksprut, store hummere og flere andre skapninger i havet.

Dette koselige lille saltvannsakvariet passer perfekt for barnefamilier som ikke er redde for å se en torsk i øynene. 

HAN

Med klare og tydelige referanser til Den lille havfruen i København speider HAN utover havet og Kronborg slott i Helsingør.

HAN ble skapt av den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset. Du finner den blankpolerte skulpturen utenfor Kulturvarvet (Kulturverftet). Et fint innslag i byen for deg som liker skulpturer.

Ferjetur til Sverige

Ferjeterminalen ligger to minutter fra hotellet. Her går ferjene tur-retur mellom Danmark og Sverige med jevne mellomrom. Overfarten tar bare 20 minutter, og i den svenske søsterbyen Helsingborg finner du både shopping, restaurantliv og kulturopplevelser.

Om du vil gå i land i Sverige kan du velge å «tura», dvs. å reise frem og tilbake med ferjen og kanskje spise ombord, eller bare nyte den salte havluften og en kopp kaffe på soldekket.