Gå til hovedinnhold

Hamar

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Aktivitetsferie på Hamar i olympisk sus og vakker natur

Hamar ligger flott til mellom Mjøsa og fjellviddene, som gjør byen perfekt som utgangspunkt for en aktiv ferie. Her finner du et rikt utvalg av natur- og sportsopplevelser.

Ribtur, bading og fisking i Mjøsa

Dra på Rib-safari på Mjøsa, og kombiner fartsfylte etapper med mjøshistorie, og opplev noen av Mjøsas mange perler. Trives du best i roligere tempo, lei en kano eller kajakk og utforsk innsjøen i eget tempo. Seaside Cablepark, ligger rett ved sentrum og tilbyr ulike vannaktiviteter og utleie.

Ved det sentrumsnære strandområde finner du også Norges mest omtalte Stupetårn, som innbyr til bading og lek en deilig sommerdag.

Mjøsa er også kjent for rikt fiske, med over 20 fiskearter. Så hvorfor ikke prøve fiskelykken? Det er fritt fiske, så man trenger ikke fiskekort.

Tur med Skipblander

Å seile på Mjøsa med verdens eldste operative hjuldamper "Skibladner" er en opplevelse verdt å få med seg. På "Mjøsas Hvite Svane" kan du nyte utsikten til det vakre kulturlandskapet ved Norges største innsjø. Det er spennende for både små og store å oppleve alt fra dampmaskinen til skovlhjulet. "Skibladner" er i tillegg til å være en stor attraksjon på sommeren, et nasjonalt og internasjonalt kulturhistorisk minne.

Sykling og Vikingskipet

Hamarregionen er også et ideelt område for sykling, og på turistkontoret i Hamar er det sykkelutleie (også el-sykler hele året). Det er massevis av sykkelruter å velge mellom, du finner ruter både langs Mjøsa, gjennom kulturlandskap og du kan legge sykkelturen opp til Hedemarksvidda, og sykle innover fjellviddene.

Få også med deg den olympiske skøytearenaen Vikingskipet, som er en av verdens største skøytehaller med mange aktiviteter for voksne og barn.  

Domkirkeodden

På Domkirkeodden ligger ruinene av den 950 år gamle Hamardomen. Det er bygget et imponerende tak av stål og glass for å beskytte ruinene. Ruinene er en del av Hedmarksmuseet, som tar deg gjennom historien fra vikingtiden og middelalderen frem til i dag. Magasinet Travel + Leisure har kåret Hedmarksmuseet til et av verdens vakreste museer. Har du ikke besøkt Domkirkeodden kan vi varmt anbefale et besøk. Museumsparken har mange steder velegnet for piknik, og kan også nyte medbragt niste på bord og benker i Urtehagen.

Et nytt tilskudd er den historiske Klatreparken Domkirkeodden, som ligger flott til ute på det vakre museumsområde.

Altungstad Brenneri

Vi kan også anbefale et besøk på Altungstad Brenneri, som er det eneste historiske brenneriet i Norge med fortsatt aktiv drift. Opplev atmosfæren i akevittlageret, se de imponerende gjæringstankene, og kjenn eimen av mesk og drank i Norges eneste genuine potetspritbrenneri som fortsatt er i drift. I sommersesongen er det omvisninger og akevittsmaking og andre arrangementer.

Hamarregionen ligger midt i det norske matfatet, i et av landets mest fruktbare jordbruksområder. Du finner flere gårdsutsalg hvor du kan kjøpe lokale produkter.

 

Golf package

Golf

Spiller du golf, er Atlungstad Golfklubb nærmeste bane. Atlungstad Golf er et 18-hulls golfanlegg, som ligger vakkert til i det bølgende kulturlandskapet ned mot Mjøsa sør for Atlungstad Brenneri. Pipa på brenneriet blir et godt siktemerke mot greenen på flere av hullene på banen.

Bo på First Hotel Victoria som ligger sentralt i byen med fantastisk utsikt over Mjøsa, og kun 80 meter fra jernbanestasjonen. Parkeringsmulighet i umiddelbar nærhet.