Gå til hovedinnhold

Sommer i Dalarna

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Sommer i Dalarna – noe for enhver smak!

Borlänge er perfekte utgangspunkt når du vil oppleve Dalarna. Her finner du noen høydepunkter fra vårt rike utvalg:

Shopping
I Dalarna finner du en god kombinasjon av sjarmerende byliv med shopping i vakre kulturmiljøer og kjøpesentre og Kupolen, Dalarnas største kjøpesenter. Her er alt samlet under samme tak. Utenfor sentrumskjernene finner du handelsplasser der du kan gjøre virkelige kupp. På både større og mindre steder finner du håndverk til salgs.

Falu gruve – gruvemuseum og verdensarvhuset
Besøk verdens best bevarte gruvelandskap – en gang verdens største kobbergruve. I dag er det en del av Verdensarven Falun. Utforsk den 1000 år lange historien ved Falu gruve med et guidet besøk under bakken. Her finner du både gruvemuseum og Sveriges høyeste bro.

Leksand sommerland
På Leksands sommerland finner du ikke bare karuseller, men også raske gokarter og et flott badeland med sklier, fosser og fritt fall. Velg mellom mer enn 80 aktiviteter for hele familien.

Carl Larsson-gården
Kunstneren Carl Larsson levde og virket på gården Lilla Hyttnäs i Sundborn utenfor Falun. Gården har tilhørt slekten Larsson i mange generasjoner, og under det verdensberømte kunstnerparet Carl og Karin Larssons ledelse, blomstret gården til å bli det velkjente stedet det er i dag. Når du besøker gården, får du et unikt innblikk i huset og hjemmet der familien levde og virket. Carl Larsson-gården er et hjem som med årene har blitt en modell for både svensk interiør og familieliv.

Orsa rovdyrpark
Orsa rovdyrpark er Europas største rovdyrpark. Her finner du dyr som bjørn, tiger, snøleopard, gaupe, ulv, jerv og hubro. Dyrene lever i store innhegninger som er bygd opp i naturlige skogsmiljøer. Rundt om i parken finner du også flere leke- og lærestasjoner som lar deg leke deg frem til ny kunnskap om dyrene og deres miljø.

Dalhalla
Utenfor Rättvik finner du Dalhalla, som er en unik og spektakulær utescene midt inne i Dalaskogene. Det gamle kalkbruddet fascinerer både publikum og artister, og få konsertarenaer kan konkurrere med Dalhallas storslåtthet og natur. Omgivelsene og atmosfæren bidrar til konsertopplevelser utenom det vanlige. Dalhalla er en av Europas mektigste og vakreste konsertarenaer.