Gå til hovedinnhold

Opplev Bergen

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Opplev Bergen

Bergen er en by som har det meste. Skal du til Bergen på ferie eller med jobben og har litt tid til å se byen? Besøk et av de mange museene, ta en tur med Fløibanen til Fløyen for å se den utrolige utsikten, besøk Akvariet eller ta en tur til et av kjøpesentrene.

Bryggen
Bor du på First Hotel Bergen Marin kommer du at ta turen innom den kjente Bryggen uansett du vil eller ikke. Hotellet ligger nemlig på Bryggen, som med sin gamle trebebyggelse har havnet på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige steder. Bryggen er plassert midt i Bergen sentrum og huser alt fra koselige kafeer, museer og butikker som selger tradisjonelt håndverk.

Fløibanen og Fløyen
Fløibanen er en kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Turen opp, som tar 5-8 minutter, er en av Bergens mest kjente attraksjoner. Bor du på First Hotel i Bergen, bør du virkelig ta turen opp til Fløyen og nyt den majestetiske utsikten.

Sognefjorden
Hvis du blir i Bergen et par dager, anbefaler vi å ta en eller flere dagsturer fra byen. Et godt tips er å oppleve Norges lengste, dypeste og mest kjente fjord med en dagstur i båt fra Bergen. Sognefjorden strekker seg 205 kilometer innover mot Jotunheimen og Jostedalsbreen.

Hvis du har planlagt å ta turen innover Sognefjorden, er det vel verdt å hoppe av i Flåm og bruke én time av dagen din på å kjøre Flåmsbana, togturen som med sine bratte partier og vakre natur, er blitt en turistattraksjon i seg selv.

Akvariet
Er du på besøk i Bergen med barna og ønsker å finne på noe en regnværsdag?

Akvariet i Bergen finnes det mange forskjellige aktiviteter dere kan bli med på, som gjør turen til Akvariet ekstra spennende. Bli med på Ekspedisjon Regnskogen hvor dere ved hjelp av kart og oppgaver, alene eller sammen med andre, får se iguaner, hissige pirajaer, knallgule anakondaer, samt studere sommerfugler, aper og skilpadder på nært hold.

Shopping
Bergen byr på alt du kan ønske deg av shoppingmuligheter. Byen har alt fra kjente butikkjeder til motebutikker og koselige Second hand butikker. Er du kunstinteressert, glad i god mat eller ønsker å oppleve Bergen som turist, så finner du selvfølgelig både gallerier, suvenirbutikker og matmarkeder det er verdt å besøke.

Museer
Det finnes museer i Bergen for enhver smak. Noen passer ypperlig for de små, mens andre vil gi historieinteresserte en fantastisk dag.

Troldhaugen kan du se gjenstander fra Edvard Grieg sitt liv eller oppleve Griegs musikk i Troldsalen, samtidig som du nyter utsikten som inspirerte den kjente komponisten.

Hanseatisk Museum, som ligger på Bryggen i Bergen, får du se hvordan de drev med handel.

Bergenhus festning kan du klatre i mørke, trange trappeganger helt opp til taket på Rosenkrantztårnet eller måpe av synet av den ærverdige Håkonshallen.

Vitensenteret VilVite er det perfekte stedet for deg som er på tur til Bergen med barn. Her kan de leke og lære i over 100 ulike, interaktive installasjoner og eksperimenter.

KODE finner du kunstmuseer med blant annet Munch og flere midlertidige utstillinger med kunst, kunsthåndverk, design og musikk.

Hva venter du på?
Fortsatt ikke sikker på om du skal til Bergen? Se denne videoen (åpnes i et nytt vindu på YouTube) og bestill deretter ditt opphold First Hotel Bergen Marin.

Vi venter på deg med åpne armer!

Les mer om ting å gjøre i Bergen og vårt hotell på Bryggen, First Hotel Bergen Marin.

Bryggen

Utsikt fra Fløyen

Bergen anordnet Sykkel-VM i september, 2017

Troldhaugen Museet

Akvariet i Bergen

Matmarkedet i Bergen