Gå til hovedinnhold

Opplev Bergen i høst

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Opplev Bergen i høst

Bergen er en by som har det meste. Skal du til Bergen på ferie eller med jobben og har litt tid til å se byen? Besøk et av de mange museene, ta en tur med Fløibanen til Fløyen for å se den utrolige utsikten, besøk Akvariet eller ta en tur til et av kjøpesentrene.

Bryggen
Ta turen innom den kjente Bryggen som har havnet på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige steder. Den gamle trebebyggelsen, som ligger midt i Bergen sentrum, huser alt fra koselige kafeer, museer og butikker som selger tradisjonelt håndverk. Fra september åpner den spektakulære utstillingen: Legender i gull – en mytisk verden fra den trakiske oldtidskulturen presentert gjennom flere tusen år gamle arkeologiske skatter i gull.

Fløibanen og Fløyen
Fløibanen er en kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Turen opp, som tar 5-8 minutter, er en av Bergens mest kjente attraksjoner. Bor du på First Hotel Marin, bør du virkelig ta turen opp til Fløyen og nyt den majestetiske utsikten.

Arrangementer og festivaler
Det finnes flere arrangementer som konserter og festivaler i byen i tiden frem mot jul.

Bergen matfestival arrangeres første helg i september med Bergens og mange av verdens beste kokker som skaper en utrolig matopplevelse.

Gå ikke glipp av det største arrangementet som noensinne har funnet sted på Vestlandet. Sykkel-VM arrangeres i Bergen, Askøy, Fjell og Øygarden 16.- 24. september 2017.

Er du glad i film? Det samles filmer fra hele verden på Bergen internasjonale filmfestival i september som skaper unike øyeblikk for alle filminteresserte.

Les om flere kulturfestivaler og konserter i Bergen her 

Museer
Det finnes museer i Bergen for enhver smak. Noen passer ypperlig for de små, mens andre vil gi historieinteresserte en fantastisk dag.

Troldhaugen kan du se gjenstander fra Edvard Grieg sitt liv eller oppleve Griegs musikk i Troldsalen, samtidig som du nyter utsikten som inspirerte den kjente komponisten.

Hanseatisk Museum, som ligger på Bryggen i Bergen, får du se hvordan de drev med handel.

Bergenhus festning kan du klatre i mørke, trange trappeganger helt opp til taket på Rosenkrantztårnet eller måpe av synet av den ærverdige Håkonshallen.

VilVite er det perfekte stedet for deg som er på tur til Bergen med barn. Her kan de leke og lære i over 100 ulike, interaktive installasjoner og eksperimenter.

KODE finner du kunstmuseer med blant annet Munch og flere midlertidige utstillinger med kunst, kunsthåndverk, design og musikk.

Akvariet
Er du på besøk i Bergen med barna og ønsker å finne på noe en regnværsdag?

Akvariet i Bergen finnes det mange forskjellige aktiviteter dere kan bli med på, som gjør turen til Akvariet ekstra spennende. Bli med på Ekspedisjon Regnskogen hvor dere ved hjelp av kart og oppgaver, alene eller sammen med andre, får se iguaner, hissige pirajaer, knallgule anakondaer, samt studere sommerfugler, aper og skilpadder på nært hold.

Shopping
Bergen byr på alt du kan ønske deg av shoppingmuligheter. Byen har alt fra kjente butikkjeder til motebutikker og koselige Second hand butikker. Er du kunstinteressert, glad i god mat eller ønsker å oppleve Bergen som turist, så finner du selvfølgelig både gallerier, suvenirbutikker og matmarkeder det er verdt å besøke.

Les mer om Bergen og vårt flotte hotell på Bryggen, First Hotel Marin.

Bryggen

Utsikt fra Fløyen

Sykkel-VM 

Troldhaugen Museet

Akvariet i Bergen

Matmarkedet i Bergen