Gå til hovedinnhold

Bergen

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Bergen - Vestlandets hovedstad med dype fjorder og høye fjell

Bergen omtales gjerne som «Vestlandets hovedstad», men har småbysjarm og atmosfære, og byr på mange opplevelser for store og små. Noe av det mest unike med Bergen, er at byen omringes av syv vakre fjell. Derfor skorter det ikke på turmulighetene.

Bryggen

Skal du til Bergen, er det obligatorisk å ta turen innom den kjente Bryggen. Den gamle tre bebyggelsen, som ligger midt i Bergen sentrum, huser alt fra koselige kafeer, museer og butikker som selger tradisjonelt håndverk.

Det er ikke uten grunn at bryggen i Bergen har havnet på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige steder. Allerede på 1300-tallet var det et yrende handels liv på bryggen. Hanseatiske kjøpmenn fra Tyskland kom for å gjøre gode kjøp og salg. Bryggen i Bergen kalles derfor ofte også for Hansabryggen eller Tyskebryggen.

Ulrikken

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen og ruver 643 m.o.h. For å komme deg til toppen, kan du gå fra parkeringsplassen på Montana, eller du kan prøve deg på taubanen, om du ikke har så god tid.

På toppen vil du kunne skue langt utover Bergen, Askøy, Øygarden og Atlanterhavet. I sesongen kan du nyte utsikten sammen med god mat og drikke på Sky:skraperen restaurant og bistro som ligger fint til på tuppen av Ulriken.

Det er cirka 10 minutter med buss til taubanen som tar deg opp til Ulriken. Du kan ta vanlig rutebuss mot Haukeland sykehus, eller hoppe på en turistbuss som tar deg direkte dit i sommersesongen.

Se her for turinpirasjon til Byfjellene i Bergen!

Fløibanen

Fløibanen er en kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Turen opp, som tar 5-8 minutter, er en av Bergens mest kjente attraksjoner.  På toppen av Fløyen har du fantastisk utsikt over Bergen sentrum, fjellene og havet, som omkranser vestlandsbyen. Fra Fløyen kan du gå turer i skog og fjell, alt fra korte turer som er perfekte for småbarnsfamilier, til dagtur over vidden til Ulrikken for de mer erfarne turgåerne. Det arrangeres også aktiviteter for barn, konserter, utekino og mye annet gøy for både store og små gjennom hele året.

På nettsiden til Fløyen kan du lese mer om hvilke aktiviteter som er aktuelle når du er i Bergen. Se 10 forskjellige turmuligheter fra Fløyen her!

Akvariet i Bergen

Akvariet

Reiser du med barn er det også obligatorisk med et besøk på Akvariet. Her kan du se pingviner og sjøløver, og være med når de mater seler og krokodiller. Det nasjonale Akvariet er Norges største akvarium og en av Bergens største attraksjoner.

Lær om de forskjellige fiskene som finnes i den norske faunaen, som majestetiske hummere og skumle steinbit, eller besøk den tropiske seksjonen med slanger og reptiler. Vandre gjennom hai-tunnelen eller bli med på Ekspedisjon Regnskogen der dere ved hjelp av kart og oppgaver får oppleve dyrelivet på nært hold. Akvariet er åpent hele året rundt.

Fjordturer

Bergen er også et godt utgangspunkt om du ønsker å dra på dagsturer til fjordene. Opplev Sognefjorden, Norges lengste, dypeste og mest kjente fjord med en dagstur i båt fra Bergen. Sognefjorden strekker seg hele 205 kilometer innover mot Jotunheimen og Jostedalsbreen, og er en helt unik opplevelse. Planlegger du å ta turen innover Sognefjorden, er det vel verdt å hoppe av i Flåm og bruke én time av dagen på å kjøre Flåmsbanen. Her kan du lene deg tilbake og nyte spektakulær panoramautsikt over det fantastiske landskapet!

Du bør også unne deg en dagstur til Hardangerfjorden. Hardanger er viden kjent for sine ruvende fjell, imponerende fossefall og bugnende epletrær på fruktgårder som klamrer seg til fjellsiden langs fjorden. Ta en båttur for å nyte Hardanger fra sin beste side. Du finner flere turselskaper som arrangerer dagsturer fra Bergen til Hardanger, med båtturer på fjorden.

En knapp time med båt fra Bergen sentrum, kan du få en nostalgisk opplevelse på det norske slottet, Baroniet Rosendal. Slottet ligger i idylliske, postkort-omgivelser i Rosendal. Baroniet har kuntutstilling, kafé og en fantastisk hage. Kommer du ut hit i juni til november, kan du oppleve over 2000 roser i blomst.

Troldhaugen

På Troldhaugen Edvard Grieg Museum kan du se gjenstander fra Edvard Grieg sitt liv eller oppleve Griegs musikk i Troldsalen, samtidig som du nyter utsikten som inspirerte den kjente komponisten. Troldhaugen er villaen hvor ekteparet Edvard og Nina Grieg bodde de siste 22 årene av Edvard Grieg sitt liv. Området inneholder også Komponisthytten, Troldsalen og gravstedet til både Edvard og Nina Grieg.

For å komme deg til Troldhaugen kan du kjøre, eller ta bybanen. På bybanen hopper du av på Hop, cirka 22 minutter fra sentrum. Deretter er det cirka 25 minutter å gå. Følg skiltene!

Bo på First Hotel Bergen Marin, som ligger sentralt på Bryggen i Bergen. Hotellet har parkeringsmulighet i kjelleren under hotellet.

Se tips til flere ting å gjøre i Bergen i sommer her.