Gå til hovedinnhold

Sommerferie med store opplevelser og lokale perler!

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Hotellferie med store opplevelser og lokale perler

Du trenger ikke reise langt for store opplevelser. Vårt langstrakte land byr på mange flotte opplevelser for både store og små. Her finner du våre beste reisetips for opplevelsesrike ferier i Norge.

Husk at medlemmer får 11 % rabatt – og at rabatten kommer i tillegg til andre kampanjer og tilbud.

First Hotel Atlantica ÅlesundCulture Guided walk

Besøk vakre Ålesund - Nordens Venezia

Ålesund er en av de vakreste byene i Norge, og kalles ofte «Nordens Venezia», fordi byen ligger på flere øyer og er omgitt av Atlanterhavet. Byen er kjent for sin vakre jugend arkitektur med eventyrlige tårn, spir og vakre dekorasjoner.

Med sin unike beliggenhet mellom de dype fjordene og høye fjellene, er byen det perfekte utgangspunktet for aktiviteter og utflukter. Hva med å padle kajakk midt i sentrum av Ålesund, eller gå opp de 418 trappene til utsiktspunktet Aksla og nyte panoramautsikten over byen, havet og Sunnmørsalpene. Eller du kan besøke Nord-Europas største saltvannsakvarie, Atlanterhavsparken, dra på Ribtur til fugleøya Runde, eller bare vandre gatelangs i den koselige byen og utforske gallerier, nyte en kaffe og beundre de vakre bygningene i byen. 

Les mer om ting å gjøre i Ålesund her. Bo på First Hotel Atlantica som ligger i hjertet av Ålesund, rett ved Brosundet med fantastisk utsikt mot fjord og fjell.

Lillehammerregionen - Norges største opplevelseseldorado

I Lillehammer finner du alt du trenger for en vellykket sommerferie. Sport, spenning, familiemoro, avslapning og kultur.  I den sjarmerende byen finner du en koselig gågate med historiske trehusbebyggelser og flere små spesialforretninger og gallerier.

Lillehammer tilbyr en rekke attraksjoner for barn i alle aldre. Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, og Barnas Gård for å nevne noen. Ellers anbefaler vi Maihaugen, Norges største friluftsmuseum, hvor du kan se hvordan man levde før, og Lillehammer kunstmuseum sin utstilling «Anna Ancher – Skagens indre og ytre rom».

Lillehammer er også et perfekt utgangspunkt enten du vil gå fotturer i fjellet, fiske, padle kajakk, eller oppleve fjellet fra hesteryggen. Foretrekker du mer fartsfylte aktiviteter kan vi anbefale Hafjell Bikepark, klatrepark eller elverafting i Sjoa. 

Les mer om ting å gjøre i Lillehammer her. Bo på First Hotel Breiseth som ligger midt i sentrum av Lillehammer, men likevel i rolige omgivelser.

oslo

Besøk Oslo - hovedstaden som har alt

I vår vakre hovedstad kan du oppleve mat, musikk og museer i verdensklasse, kombinert med en stille stund i marka eller en båttur og dukkert i Oslofjorden.

Du kan utforske byens nyeste bydel Bjørvika, med Deichman bibliotek, Operahuset, og høyhusrekken i Barcode, som har gitt byen en ny skyline. Her ligger også det nye Munchmuseet, og Oslobukta – et flunkende nytt område i bydelen med et variert utvalg av spisesteder, unike bygg, vannlekeplass for barn og en stor badebrygge. Rusler du utover til Sørenga, er det muligheter for saunabesøk, urbant strandliv og kajakkpadling. 

Eller du kan besøke noen av byens flotte skulpturparker, Vigelandsparken eller Ekeberg, og dra på piknik i Botanisk hage. Eller hva med en spøkelsesstur på Akershus Festing, se ekte vikingskip i Vikingskiphuset og historiske hus og stavkirker på Norsk Folkemuseum? Legger du turen opp til Holmenkollen får du en fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden, og har et perfekt utgangspunkt for turer innover i Nordmarka. Oslo byr også på en rekke aktiviteter for barn, som klatreparker, Teknisk museum, Tusenfryd, og Popsenteret for å nevne noen.

Foretrekker du shopping har Oslo et mangfold av butikker, kjøpesentre og spesialbutikker. Byen har et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer, hvor du finner alt fra streetfood fra sydende mathaller til det beste av det nordiske kjøkkenet på Michelin-restauranter.

Les mer om ting å gjøre i Oslo her!  Bo på First Hotel Millennium som ligger midt mellom Oslo Sentralstasjon og Aker Brygge, med Karl Johans gate og Stortingsbygningen like rundt hjørnet.