Gå til hovedinnhold

Oslo

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Besøk Oslo - kultur og strand hand i hand!

Oslo ligger flott til innerst i Oslofjorden, omgitt av sjø og skogkledde åser som gjør byen til et perfekt utgangspunkt for både kulturelle opplevelser, og friluftsopplevelser.

Båttur til øyene i fjorden eller et svalt bad

En ti minutters båttur fra Rådhuskaia, tar deg ut til deilige badestrender på øyene i den flotte Oslofjorden. Hva med å oppdage Oslo fra sjøsiden, padle kajakk eller prøve SUP?

Har du ikke tid til en båttur ut til øyene, men ønsker et svalt bad, trenger du ikke reise over bekken etter vann. Ytterst på Sørenga finner du en flott badeplass med barnevennlig sandstrand, stupebrett, bryggekanter, benker, gresslette - alt man trenger for en flott sommerdag ved sjøen.

Tjuvholmen sjøbad ligger ytterst på Tjuvholmen, sør for Aker brygge - rett ved det nye Astrup Fearnley Museet. Her finner du en flott park med skulpturer og gressplen. Her er også en liten strand med små steiner for småbarn, samt brygge hvor man kan bade fra.

Test ut den nye badstu trenden!

Foretrekker du litt varmere omgivelser, kan vi anbefale å teste ut den nye badstu trenden som har tatt Oslo med storm. Langs havnepromenaden fra Sørenga til Aker Brygge har det dukket opp flere muligheter for å kombinere en tur i badstua med et forfriskende bad i fjorden. 

Sørenga Badstuflåte Måken ligger og dupper i vannet rett ved Operaen, ellers har du SALT – badstu og kulturopplevelser som ligger rett ved Oslo S, og Green Boats – elektrisk saunaluksus ved Aker Brygge, der du kan slappe av og nyte varmen fra badstuen og bade i fjorden.

Flotte parker og grønne lounger

Oslo har også mange flotte parker og grønne lounger. Pakk piknik kurven med god mat og drikke, og dra på park sightseeing. Både Vigelandsparken, verdens største skulpturpark med de kjente statuer som Sinnataggen og Monolitten, Ekeberg Skulpturpark og Slottshagen er verdt å få med seg.

Parkene er gratis å besøke, åpne hele døgnet, året rundt.

Akerhus Festning

Tur langs Akerselva

En tur langs Akerselva er også verdt å få med seg når man besøker Oslo.  Turstien langs Akerselva starter ved Maridalsvannet og går helt Operaen i Oslo sentrum. Turen er rundt 8 kilometer, hvor du passerer minner fra norsk industrihistorie, fossefall, fiskeplasser, og bade- og rekreasjonsområder. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua. Ta gjerne en avstikker fra elven til den hippe bydelen Grünerløkka, og nyt et glass svalende drikke på en av de mange uteserveringene der.

Om man ønsker kan man fortsette turen fra Operaen, langs sjøen rundt Akershus festning helt frem til Aker Brygge og Tjuvholmen.

Besøk Oslo i sommer og benytt anledningen til å oppdage alt det andre, du vanligvis ikke tar deg tid til – når du er på storbyferie.

Bo på et av våre hotell First Hotel Millennium som ligger sentralt i sentrum, med parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Se her for enda flere tips til ting å gjøre i Oslo i sommer!