Gå til hovedinnhold

Lillehammer

Bestill opphold

Fleksibel på dato? Vis i lavpriskalender
Ved booking av mer enn seks rom, ta kontakt med hotellet direkte. Spesielle bookingvilkår kan gjelde.

Lillehammerregionen - Norges største opplevelseseldorado

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finner du alt du trenger for en vellykket høstferie. Sport, spenning, familiemoro, avslapning og kultur. I den sjarmerende byen finner du en koselig gågate, med historiske bygninger og flere små spesialforretninger.

kayaking

Nordseter og Nevelfjell

Nordseter er et naturskjønt fjellområde på Lillehammerfjellet 850 m.o.h kun 15 minutter fra Lillehammer sentrum. Stedet er perfekt som utgangspunkt for fotturer i fjellet, eller padling på det koselige Nevelvannet.

På Nevelvann er det tilrettelagd med gapahug, bålplass og badebrygge. Du kan leie både kano, robåt og kajakker, og det finnes mange fine plasser å gå i land rundt vannet.

Nevelfjell (1089moh) er en av Østlandets bedre utsiktspunkter
Fra Lillehammer kjører du opp til Nordseter (ca 20 min.), gjennom bommen og fram til Nevelåsen (åsen mellom Nevelvann og Reinsvann) hvor du parkerer. Stien går langs Nevelåsen opp til Nevelfjell, 1089 m.o.h. Neveltoppen er det mest besøkte fjellet i Lillehammers nærområde, og egner seg fint om destinasjon for en enkel familietur. 

Hafjell Bikepark og Hafjelltoppen

Hafjell Bike Park tilbyr Downhill sykling som er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Anlegget har 15 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 28 km, så løypene passer fra helt nybegynner til drevne syklister. I tillegg til downhill sykling er det flotte muligheter for alle andre typer sykling, og en egen gondol tar deg opp til et flott parkområde på Mosetertoppen, hvor du kan spise lunsj med fantastisk utsikt på Skavlen restaurant. Åbent i høstferien!

En tur til Hafjelltoppen er også perfekt for de som skal på tur med småbarn eller ønsker seg en kort fjelltur. Stien opp til toppen er ca 2 km lang og det tar omtrent 30 minutter å gå opp til utsiktspunktet. Parker ved Pellestova og følg stien som starter like til høyre porten. Her er det tydelig sti og varder du kan følge hele veien til toppen. Er du her på en klarværsdag kan du se over til OL- ikonet Fakkelmannen og mot Skeikampen, Jotunheimen og Rondane.

Fjellet fra hesteryggen

Ellers kan du oppleve fjellet fra hesteryggen. Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Regionen har flere ridesentre som tilbyr alt fra korte timesturer, dagsturer og rideweekender. Det finnes kurs for både nybegynnere og for de mer erfarne.

I regionen finner du også to av Norges nasjonalparker, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark.

Sjoa

Rafting er en populær aktivitet også på høsten. Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving som er en blanding av klyving/klatring, svømming, hopping ned i kulper og bevegelse til fots langs og i elva.

Eller teste ut elvebrett, hvor du fyker nedover elva på et brett. Underveis blir det stopp og lek for å utnytte all moroa elva kan gi. Du utstyres med elvebrett, hel våtdrakt, svømmeføtter, svømmehansker, hjelm og vest. Sjoa ligger 1.5 times kjøring med bil nord for Lillehammer sentrum, men er absolutt verdt et besøk hvis du liker litt spenning.

Kultur og opplevelsesparker

Har du behov for litt roligere aktiviteter finnes det rikelig med muligheter for det – alt fra museumsvandring på Maihaugen, besøk i Ringebu Stavkirke eller Lillehammer kunstmuseum til shopping i Lillehammer by

Lillehammer har også en rekke opplevelesparker, som Hunderfossen EventyrparkLilleputthammer Familiepark,  Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, Barnas Gård, og mye mer.

Bo på First Hotel Breiseth som ligger sentralt i sentrum med kort avstand til både jernbanestasjonen og gågaten. Hotellet har en stor parkeringsplass hvis du kommer med bil.