Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

OSLO – VERDENS VINTERHOVEDSTAD!

OSLO – VERDENS VINTERHOVEDSTAD!

Oslo har lange tradisjoner som vintersportssted. Byen har hatt mange store vintersports-arrangementer, Vinter-OL i 1952, Ski-VM i 1982 og i 2000 og ikke minst VM i skiskyting sist vinter. Det fantastiske med Oslo, er nærheten til marka på alle kanter. Du kan gå på t-banen midt i sentrum, og etter 15-20 minutter være midt i skogen.

Oslo VinterPark
Kun 30 minutter fra Oslo sentrum finner du det største skianlegget i Oslo-området, Oslo Vinterpark. Skianlegget ligger ved Tryvannshøgda, og har 11 heiser og 18 løyper.
Ski- og snowboardanlegget har noe for alle, enkle løyper i nybegynnerområdet, egen slopestylelinje, en superpipe og brede løyper som passer perfekt til familier og carving.
Sesongen varer vanligvis fra november-desember til og med påske. Skianlegget har åpent fem kvelder i uken og samtlige løyper er flombelyst. Du kan leie alt av skiutstyr, og det finnes både skiskole og kafe der.

Her kan du lese mer om Oslo Vinterpark

Spikersuppa skøytebane
Midt i Oslo sentrum, mellom Stortinget og Nasjonalteatret, kun et par skøytetak unna First Hotels Millennium og First Hotels Grims Grenka ligger Spikersuppa skøytebane.
Her kan du gå på skøyter hele vinteren. Gidder du ikke ta med egne skøyter kan du leie skøyter til en 100-lapp.

Her finner du mer informasjon om Spikersuppa skøytebane

Holmenkollen
Holmenkollen-området er innfallsporten til Nordmarka, et av byens mest populære turområder. Du bruker rundt 20-30 minutter på å ta t-banen hit fra sentrum.

Her ligger Holmenkollbakken, som er Norges mest besøkte turistattraksjon og verdenes mest moderne hoppbakke. Fra utsiktsplatået på toppen av hopptårnet er det panoramautsikt over Oslo.

Inne i fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan du oppleve skienes historie gjennom 4 000 år, se utstyr fra polarheltenes ekspedisjoner og se utstillingen om snowboard og moderne skikjøring.

I vintersesongen arrangeres flere nasjonale og internasjonale ski- og hopprenn i anlegget. Skiforeningen arrangerer også både skiskoler og turer.

Se tilbudet fra Skiforeningen her og les mer om Holmenkollen her.

Frognerseteren
På toppen av Holmenkollen ligger Frognerseteren, med flott utsikt over Oslo by og fjord. Hit kan du dra opp bare for å nyte utsikten, roen foran peisen, og et godt måltid. Eller du kan starte skituren din herfra, og gå milevis på ski innover den flotte marka som omgir Oslo.

Korketrekkeren akebakke
Oslos mest populære akebakke heter Korketrekkeren. Den går fra Frognerseteren til Midtstuen. Akebakken har en lengde på 2000 meter, og det tar ca 10 minutter å ake ned. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta T-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter.

Akebakken er gratis å benytte. Du kan ta med egen kjelke, eller leie.
Korketrekkeren er kun åpen når det er nok snø i bakken - se korken.no for oppdatert informasjon.

Kunst og kultur
Oslo er også en kulturby, med mange attraksjoner, muser og gallerier med verdenskunst.
Våre to hotell i Oslo ligger sentralt plassert midt i sentrum, ikke langt unna hverken Operaen, eller Nasjonalteateret. Så hvorfor ikke avlegge Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika et besøk. Operahuset er Norges største musikk- og scenekunstinstitusjon, og er det første operahuset i verden hvor du kan gå på taket.

Ellers kan vi anbefale et besøk på Munchmuseet og se Skrik og Madonna, eller besøke Nasjonalgalleriet og se bilder fra Norges mest kjente malere.  Eller hva med en tur til Vikingmuseet på Bygdøy som du kan kombinere med et besøk på Norsk Folkemuseum?

Her finner du en praktisk oversikt over byens kulturaktiviteter.

Bredt utvalg av restauranter
Å finne gode restauranter i Oslo er ikke vanskelig. Byen har et bredt utvalg av restauranter, som serverer mat fra alle verdenshjørner. Du finner restauranter i alle prisklasser, fra anerkjente Michelin restauranter til rimeligere steder. Kortreist mat, tradisjonell norsk mat, streetfood, gourmetmat – i Oslo finnes noe for enhver smak, gane og lommebok.

Her finner du en oversikt over Oslos restauranter.

Uteliv og barer
Oslo sentrum har også et pulserende uteliv med utallige barer, puber, nattklubber og serveringssteder. Her kan du gå ut for å nyte et glass med godt drikke, eller om du vil danse til smekkende disco rytmer til langt ut i de små timer.

Her finner du en nyttig oversikt over utesteder, barer og nattklubber i Oslo.

Shopping i Oslo
I Oslo finner du det meste innen shopping – fra små butikker til større shoppingsenter, sjarmerende bruktbutikker til internasjonale merkevarer.

Her er noen tips til gode shoppingsteder:

Steen & Strøm
Det tradisjonsrike Steen og Strøm ligger en kort spasertur fra våre to hotell, First Hotel Grims Grenka og First Hotel Millennium. Her finner du mange kjente klesmerker, en flott kosmetikk avdeling, og ikke minst et spennende matkonsept, Food courte i kjelleren som er verdt et besøk.

Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Frogner
Bogstadveien er også et shoppings eldorado. Ta trikken til Majorstuen, og så kan du jobbe deg nedover til sentrum igjen. Her ligger butikkene på rekke og rad.

Byporten ved Oslo S, Paleet på Karl Johan, Aker Brygge og Grünerløkka er også verdt et besøk for de som liker å shoppe.

Se oversikt over byens shoppingsmuligheter her!

Besøk Oslo om vinteren, og kombiner ski, skøyter, shopping, med god mat og kultur i samme ferie. Bor du på våre en av våre to hotell, First Hotel Grims Grenka eller First Hotel Millenium bor du sentralt i sentrum med kort avstand til aktivitetene vi har omtalt over.  

 

Foto: VisitOSLO/Preben Stene

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund