Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

MØT VÅREN I MALMØ

MØT VÅREN I MALMØ

Mars betyr vår, i alle fall i de sørlige delene av Sverige. En fantastisk måte å fange årets første solstråler på er med en tur til Malmø.

 

Byen har utrolig mye å by på, og våre to hoteller, First Hotel Jörgen Kock og First Hotel Mortensen ligger begge sentralt og er flotte utgangspunkt for både shopping, kultur og kulinariske opplevelser.

 

Shopping i Malmø

Emporia kjøpesenter

Med ca. 25 000 besøkende per dag er Emporia kjøpesenter et av Nordens største kjøpesentre, og ligger beleilig til rett utenfor Malmø. Her kan du handle mote, innredning, helse- og skjønnhetsprodukter, elektronikk og mye mer, i over 200 butikker over 3 etasjer.

I tillegg finnes det flere restauranter og kafeer i senteret slik at du kan ta deg en velfortjent pause og fylle på med litt energi når det trengs. Åpningstidene og kart til Emporia kjøpesenter finner du her

Shopping i sentrum

Gågaten i sentrale Malmø er full av gode shoppingmuligheter. Her finner du alt fra de største klesbutikkene med de siste motetrendene, til små selvstendige butikker med unike funn.

For den som liker design, håndverk og vintage er området Fersen et svært spennende shoppingstrøk med flere unike butikker som har vokst stort i popularitet. Er man ute etter økologiske og fair trade-produkter kan man med fordel bevege seg ned til Drottningtorget med masse varierende tilbud.

Lokalt kunsthåndverk og design finner man i Gamla Väster, i kort avstand fra Lilla Torg. Her ligger det trivelige små butikker og kafeer sammen med nydelig restaurerte gamle hus. I kvarteret rundt Davidshallstorg ligger en del mindre butikker, med et særegent utvalg produkter som har fokus på vintage og individuell design. Nøkkelordene her er ungt og trendy!

Les mer om shopping i Malmø i "Malmö ArrivalGuides", som kan lastes ned her.

Kultur og opplevelser

Det at Malmø både har et stort mangfold av kultur og mennesker, samt en historie som strekker seg langt tilbake i tid, gjør at man enkelt finner "sitt eget" Malmø. Å rusle rundt i byen er en opplevelse i seg selv, men dersom man ønsker et sted å begynne er Møllevångstorget et utmerket startpunkt. Her finner du torghandel, internasjonale matbutikker og restauranter fra alle verdenshjørner.

"Must see" arkitektur og bygg

For den som liker slott må man få med seg Skandinavias største renessanseslott Malmöhus. Du kan forberede deg på besøket ved å ta en virtuell guidet tur her. Og når vi først er inne på gamle bygninger kan vi nevne at St. Petri Kyrka er Malmøs eldste bygning. Kirken ble grunnlagt på begynnelsen av 1300-tallet og holder åpent hver dag, har gratis inngang, og ligger på Göran Olsgatan 4.

Forflytter vi oss til moderne tid, er mange enige om at Malmøs store landemerke er Turning Torso i Västra Hamnen. Med sine 190 meter og 90 graders vridning skal det mye til å gå glipp av denne spektakulære bygningen tegnet av arkitekten Santiago Calatravas.

Parkene i Malmø

Et annet kjennetegn på Malmø er de flotte parkene. Her finner du oaser som Pildammsparken, Kungsparken, Slottsparken og selvfølgelig Folkets Park.

Folkets Park i Malmø er med sine nesten 120 år faktisk Sveriges aller første Folkets Park; og vekten på "folkets" lever fortsatt i aller høyeste grad. Her finner du et reptilsenter, en mini-bondegård, restauranter og noen av Malmøs beste nattklubber. Les mer om Malmøs parker her.

Kunst og musikk

Moderna Museet

Moderna Museet i Malmø er en del av det statlige Moderna Museet i Stockholm. Her utstilles interessant samtidskunst og utstillinger av verk fra 1900-tallet. Museet ligger på Ola Billgrens plass 2-4 og har gratis inngang. Se åpningstidene her.

Malmö Live

Malmö Live Konserthus sto ferdigstilt 2015 og byr like fullt på fantastiske kvelder med symfoniorkester, stand up og rockekonserter.

Gå en tur langs kaien for å se den fantastiske bygningen, eller ta en matbit på en av husets flotte restauranter.

Klikk her for flere tips til kommende arrangementer i Malmø.

Restauranter i Malmø

Det er blitt sagt at falafel er Malmøs nasjonalrett. Med ikke mindre enn 174 land representert i byen, samt inspirasjon fra hele verden, er Malmø et mekka for kulinariske opplevelser.

For feinschmeckeren kan nok en av de tre Michelin Guide-restaurantene være fristende. Sjekk ut Vollmers (to stjerner), Bloom in the park eller Sture.

Ellers anbefaler vi å ta en kikk på Tripadvisor sin liste over gode restauranter i Malmø, eller spør gjerne de ansatte på et av våre hoteller i Malmø så hjelper de med råd og tips.

Bo sentralt og komfortabelt

Våre to Malmø-hoteller ligger sentralt og i kort avstand fra det meste. Fra First Hotel Jörgen Kock er det bare 100 meter til Malmø Centralstation og First Hotel Mortensen ligger rett rundt hjørnet fra Lilla Torg.

Begge hotellene har deilige senger, gratis WiFi og hotellfrokost som gir deg energi til å møte våren i Malmø med både shopping og kulturopplevelser!

 

People at Möllevångstorget in Malmö

Photo credit: Apelöga

St Peters Church

Malmöhus Castle

Turning Torso in Västra Hamnen

Folkets Park in Malmö Photo credit: Apelöga

Chef preparing food

Photo credit: Jenny Leyman

Lilla Torg in Malmö

Photo credit: Henrik Rosenqvist